Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма опасност от замърсяване на водата в района на заседналия кораб

Снимка: Румен Сарандев

Няма опасност от замърсяване на водата и от преобръщане на заседналия в района на местността "Яйлата" кораб "Vera  Su", съобщиха от Морска администрация.

Инспектор от Морска администрация и двама експерти от Басейнова дирекция са били на мястото с катера "Спасител 1". Огледът и проверката на кораба са показали, че няма опасност от допълнително наклоняване. Плавателният съд е вързан стабилно, а пробите от водата край него доказват, че няма замърсяване.

Междувременно, институциите правят всичко възможно корабът да бъде изтеглен до вторник, когато се очаква влошаване на времето.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трафиканти дебнат потенциални жертви в интернет

Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация е едно от най-широко разпространените престъпления в световен мащаб. Годишно жертвите в Европа достигат около 15 хиляди. През миналата година в България са регистрирани 336 жертви на трафик , като почти всички са жени. По този повод, Националната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с..

публикувано на 21.10.21 в 08:07

Собственици на заведения излизат на протест пред Община Варна

Собственици и работници в заведения във Варна излизат на протест срещу заповедта на здравния министър и новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от днес.  Протестиращите се събират в 15.00 часа пред сградата на Община Варна, след което ще проведат шествие в града до около 17.00 часа.  Митингът е под мотото "Това не е протест! Това е..

публикувано на 21.10.21 в 06:09
Радиопредавател

Планова профилактика на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНца

Планова техническа профилактика ще бъде извършена на 21 октомври от 9 до 17 часа на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНца.   В часовия диапазон от 9 до 17 часа ще има прекъсване на сигнала на програмата на Радио Варна.  Може да слушате програмата на  Радио Варна през интернет сайта  http://player.bnr.bg/

публикувано на 21.10.21 в 05:45

Адреси без ток на 21 октомври

В периода  18.10.2021 - 29.10.2021 от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна, част от м-ст Евксиноград, м-ст Малко Ю, м-ст Траката, м-ст Фатрико дере, м-ст Студен извор (абонатите, електрозахранени от ТП 964)...

публикувано на 21.10.21 в 05:42

Слънчев четвъртък, сутринта са възможни мъгли

Днес ще e слънчево, сутринта на места мъгливо. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса, за Варна около 20. Вълнение на морето 1-2 бала, по Северното Черноморие 2-3. Температура на морската вода 15°-17°. Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часаи 29 минути, залез в..

публикувано на 21.10.21 в 05:39

Медицинска сестра от Варна пита Кацаров за зеления сертификат

Медицинска сестра от Варна пита здравното министерство за срока на зеления сертификат. Светлана Стойнева е диспечер в Центъра на спешна медицинска помощ,  но също дава дежурства заедно със спешните екипи по адреси. Не е ваксинирана, но е преболедувала КОВИД-19: " Преди два дни направих запитване до здравното министерство защо сертификатът на..

обновено на 20.10.21 в 18:35

Трите баржи отплаваха към "Вера Су"

Трите баржи от Европейската агенция за Морска безопасност отплаваха, теглени от буксир от Морска гара-Варна. Очаква се след пет часа те да пристигнат до заседналия кораб "Вера су". Припомняме, че с тях ще се осъществи прехвърлянето на втечнения карбамид в танкера "Еко Галакси",  а сухият товар ще бъде превозен с контейнери и натоварен на вагони на..

публикувано на 20.10.21 в 17:53