Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха международния турнир „Одесос“ във Варна

Автор:

В супер престижна атмосфера, в резиденция Евксиноград беше открит 7-ят международен турнир по пожароприложен спорт „Одесос“ във Варна. Всички участници присъстваха на церемонията, която се състоя пред царската резиденция, която има историческо значение за страната ни. Любопитството на гостите беше огромно, като те се разходиха и направиха много снимки за спомен от райските градини на Двореца. Иначе приветствие към гостите и участниците направи Кристиан Димитров, директор на дирекция „Спорт“, а турнирът беше открит от комисар Тихомир Тотев, директор на варненската пожарна дирекция. От Общински детски комплекс във Варна бяха подготвили специална програма-поздрав за участниците в проявата и гостите. Церемонията започна с изпълнение на гайдарски оркестър към националното училище по изкуствата „Добри Христов“. След официалната част бяха наградени призьорите в първата дисциплина-изкачване на щурмова стълба.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представиха новия изпълнителен директор на ПФК Спартак-Варна

Футболен клуб „Спартак“-Варна има нов изпълнителен директор. Той се казва Давид Дараджански и беше представен на официална пресконференция от клубния бос Павлин Николов. Давид от доста време работи в клуба, но сега официално влиза в новата си роля.  Какво каза за него клубния президент и какви са идеите на Дараджански за бъдещата му..

публикувано на 09.07.24 в 11:50

71-ва колоездачна обиколка на България

Колоездачната обиколка на България стартира на 24 август в София и ще завърши на 29 август в Габрово. Това е 71-то издание на състезанието. Първо е прологът в София около храм-паметника "Св. Александър Невски" на 24 август.Първият етап е от София до Троян през Беклемето. На 26 август е вторият етап от Троян до Казанлък,, следва Казанлък –..

публикувано на 09.07.24 в 08:55

"Комодор"-Варна влиза в битката за трофея

Селекцията на Николай Николов - Майката при 17-годишните влиза в битка за шампионския трофей във ватерпола. Дуелите за златото са идната събота и неделя, като варненци ще научат тепърва съперника си.  Те взеха виза за финалите, след като извоюваха две победи над "Славия" на 1/2-финалите.

публикувано на 09.07.24 в 07:54

"Левски" подписа с нигериец

„ПФК Левски“ подписа договор с полузащитника Клемент Икенна. Контрактът с нигерийския футболист е до лятото на 2027 година. Клемент Икенна е роден на 16 март 2003 година в Порт Харкурт (Нигерия). Кариерата му в Европа започва в академията на хърватския „НК Загорец“, а през лятото на 2022 г. преминава в друг местен клуб – „Дубрава“, с чийто екип..

публикувано на 09.07.24 в 07:53

"Черно море" завърши подготовката в Тетевен

Отборът на Черно море завърши основната част от лятната си подготовка. „Моряците“ се завърнаха във Варна след близо две седмици лагер в Тетевен, където изиграха две контроли. Варненци отстъпиха с 2:5 на Ботев Пловдив и направиха 0:0 с Левски. И двете проверки се играха в Правец. Отборът ще поднови занимания в понеделник, а в сряда момчетата на..

публикувано на 09.07.24 в 07:52

Максим Манолов взе сребро

Състезателят на ПСК „Черно море” Максим Манолов спечели сребърен медал в дисциплината 100 м бруст на европейското за юноши и девойки в Литва. Личен треньор на вицешампиона е Никола Петров. Успехът е много добър. Това означава, че има варненски плувец сред елита в тази възраст.

публикувано на 09.07.24 в 07:51
Балчик

Месец на ветроходството в Балчик

Българската федерация по ветроходство и морските клубове от Добричка област провеждат подготвителен ветроходен лагер за подрастващи. Над 60 деца се включват в първите уроци по ветроходство, ръководени от висококвалифицирани треньори. Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик и от днес до 12 юли провежда своите тренировки в..

публикувано на 08.07.24 в 17:27