Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професия пътешественик - възможна ли е днес?

 

Мечта за мнозина е да си пътешественик по душа, а също и и по професия, особено в днешно време. Покрай хилядите снимки, блогове и влогове на различни хора в социалните мрежи и интернет, които ни заливат буквално, окото, търсещо красивото успява да отсее красивите моменти от заобикалящия ни живот. Станислав Стилянов е държавен експерт и любител фотограф. Често в динамиката на деня "краде" от мечтаното спокойствие, за да допише някой друг пътепис от пътешествията си по света и у нас. Събира ги в архив, както той самият казва, а имено в сайта си за пътешествия и кулинария. Какво го е провокирало да се отдаде на пътешествията? Чуйте в прикачения звуков файл.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море - едно от най-бързо затоплящите се в света

Черно море е едно от най-бързо затоплящите се морета в световен мащаб. До края на века скоростта на вятъра в региона ще нарасне, ще се увеличат валежите, а налягането на въздуха ще се повиши. По-големи количества на валежите вече се регистрират в районите на Варна, Добрич и Бургас. Българските учени предупреждават, че климатичните промени..

публикувано на 25.07.24 в 17:09

На 29 юли започва 32-рият Международен фолклорен фестивал във Варна (ПРОГРАМА)

От 29 юли до 1 август във Варна ще се проведе 32-рото издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“. Тази година в него участват ансамбли над 400 артисти от 8 държави. Гостуват фолклорни формации от Украйна, Словакия, Черна гора, Грузия, Китай, Тимор-Леще и Албания. Домакини и тази година са добре познатите на публиката Фолклорен..

публикувано на 25.07.24 в 12:10

25 юли - Успение на св. Анна

На 25 юли Православната църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на света Анна или както канонически се нарича - Успението ѝ. Света Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на..

публикувано на 25.07.24 в 09:19
Плаж к.к.

Мъжете над 50 години са най-недисциплинираните на плажа

В тропическите летни жеги напоследък, топването в морето е един от начините хората да се разхладят. В разгара на сезона, плажовете са пълни, а спасителите трябва да имат очи буквално на гърба си за да могат да предотвратяват евентуални инциденти в морето, особено когато има по-силно вълнение и флагът е жълт или червен. Именно неспазването на..

публикувано на 25.07.24 в 07:20

170 детски градини се отказаха от пластмасовите чаши за еднократна употреба

Над 54 милиона пластмасови чаши за еднократна употреба са спестили децата и екипите на  170 детски градини в страната като са се включили в инициативата "Аз избирам чашата за многократна употреба", от 2016 г. до днес. Това съобщи за Радио Варна нейният идеолог  Сабина Максимова.  Т ака на природата са спестени 400 тона въглеродни емисии и над 140..

публикувано на 24.07.24 в 14:00

Възпитаници на две варненски училища спечелиха награди от международни младежки фестивали

Студио „Рошавата гарга“ към ОУ „Черноризец Храбър“ в морската столица получи две отличия на Международния младежки медиен фестивал „Арлекин“, който се проведе във Варна. Учениците и техните ръководители спечелиха специалната награда на името на основателя на фестивала – академик Хачо Бояджиев, за филма „Съдът на децата“. На Международния..

публикувано на 24.07.24 в 12:35

Честваме Св. великомъченица Христина

На 24 юли почитаме Света великомъченица Христина. Тя била родом от град Тир. Нейният баща, като управител на този град, бил известен жесток езичник. Родителите ѝ и дали името Христина, което било не според тяхното езическо мъдруване, но по Божий промисъл: самото име, като някое пророчество, предсказвало, че девицата, когато порасне, ще стане християнка,..

публикувано на 24.07.24 в 09:35