Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен маратон с планинско колоездене и бягане ще се проведе край Варна

2
Зелен маратон 2020
Снимка: Велоклуб "Устрем"

Зелен маратон 2021 ще се проведе тази неделя, на 24 октомври на територията на Природен парк Златни пясъци. Проявата е със състезателен характер и включва три дисциплини – планинско колоездене, горско бягане и дуатлон, който включва колоездене и бягане. Стартът е от 8.00 часа от поляната на Аладжа манастир. Организатор е варненският Велоклуб „Устрем”, който организира зеления маратон за седми път.

Над 200 души са се записали за участие до момента, каза за Радио Варна председателят на клуба Здравко Василев. За участниците, които ще се включат в колоезденето е необходимо да имат колело и защитна каска. Записването продължава и се извършва през фейсбук страницата на велоклуб „Устрем”, където е публикуван линк към заявлението за участие.

По трасето ще има три големи и два по-малки подкрепителни пункта с храни и напитки, като до някои от тях има и чешми с вкусна вода. Отчитането се извършва с електронна времеизмервателна система.

И тази година участниците ще се насладят на красивите панорамни гледки, през които минават трасетата - в района на Природния парк “Златни пясъци” и землищата на селата Кранево, Осеново и Кичево.

Раздаването на стартовите пакети ще се извърши в събота, като всеки записал се участник ще получи повече информация на електронната си поща, каза още Здравко Василев.


Снимките са на Велоклуб "Устрем" от Зеления маратон през 2020 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненец е част от основателите на онлайн риалити предаването "Диви и красиви"

"Диви и красиви". Така се казва на-новото онлайн риалити за запознанства у нас, а един от създаделите му е варненецът Михаил Недков. Той и Неделчо Богданов стоят зад предаването, чиито епизоди се радват на голям интерес в интернет пространството и имат десетки хиляди гледания.  Михаил Недков е завършил "Архитектура" в Париж, но решава  да се завърне в..

публикувано на 30.07.24 в 12:50

Джаз фестивалът "Варненско лято" започва днес и продължава до 1 август

Световноизвестни музиканти от България и от чужбина и тази година ще се включат в ежегодния Международен джаз фестивал “Варненско лято”. Неговото 33-о издание ще се проведе от 30 юли до 1 август, а сцената отново е английският двор на Археологическия музей във Варна. Организатори на събитието са Община Варна и Варненското джазово общество.  В..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

Млади таланти представят свои графики в Градската художествена галерия във Варна

Възпитаници на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” ще покажат в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна свои произведения, сътворени в последните два месеца.  Т ворбите на младите таланти са създадени по мотиви от високи образци на българското графично изкуство, представени в новата постоянна експозиция “Графика и..

публикувано на 29.07.24 в 19:25

Български ученици с девет медала от олимпиадите по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха общо девет медала на Международната олимпиада по физика в Иран, а преди да заминат за престижното състезание завоюваха четири отличия на Европейското първенство в Грузия. Един сребърен и четири бронзови са медалите на нашите участници от надпреварата в иранския град Исфахан. В състезанието се включиха отбори от 46 държави,..

публикувано на 29.07.24 в 18:26

Продължава обработката против насекоми и кърлежи във Варна (график)

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” и тази седмица продължава обработката против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи в периода 29.07 - 02.08.2024 г. Против кърлежи ще се обработят тревните площи на парк "Младост". Срещу кърлежи и комари ще бъдат третирани и детските площадки в близост до Конфуто и на ул. „Дрян“ №3...

публикувано на 29.07.24 в 14:22

Изследват безплатно и анонимно за ХИВ и хепатит във Варна

Община Варна и дирекция „Превенции“ организират информационна кампания за превенция на рисковото поведение „Лято без риск“. Тя ще се проведе на 30 юли (вторник) от 10:30 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина. Над 30 доброволци към общинската дирекция ще отговарят на въпроси на граждани и гости на града по важни и чувствителни теми като последици..

публикувано на 29.07.24 в 13:38
Дядо, внуче

Лесна работа: Подаръкът

Когато съм се родила, дядо посадил дърво и го нарекъл на мен. Братовчедите ми също имаха свои дървета. Попски круши. Невероятно сочни и сладки. С всеки следващ рожден ден на патрона си, дърветата растяха по-високо; сянката, която хвърляха наоколо, ставаше по-гъста; плодовете – по-едри и вкусни, а жълтият им цвят толкова се насищаше, че грееше..

публикувано на 29.07.24 в 12:30