Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава работата по авариралия газопровод край Ветрино

Повече от 17 часа продължават възстановителните дейности след аварията на газопровода край Ветрино. Вчера беше преустановено газоподаването за Сърбия и Унгария през нашата територия, както и частично за Румъния, предаде БНТ.

Положени са 27 метра нови тръби.

Директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малонов каза в пряко включване в "Денят започва", че очаква работата на място да продължи до края на деня.

Той изключва злонамерени действия, най-вероятно става въпрос за по-амортизирана инфраструктура.

Газопроводът е строен между 1986 - 1988 г. и аварията е първата у нас, която засяга тръба с такъв размер - в случая 1,2 метра диаметър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Научноизследователският кораб "Св. св. Кирил и Методий" има нов командир

Научноизследователският кораб "Св. Св. Кирил и Методий" има нов командир - капитан II ранг Радко Муевски. Той прие командването от предишния комнадир капитан II ранг Николай Данаилов на официална церемония. Капитан Муевски посочи, че знае каква висока отговорност носи, но се чувства спокоен, тъй като е възприел опита от предшественика си...

публикувано на 03.07.24 в 09:40

Защо се бави депозитната система за пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05