Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват зимния мото сезон във Варна

Снимка: Иван Наков

В събота, 13 ноември, мото клубовете във Варна закриват летния сезон и откриват зимния. Това ще стане отново, както и други години, с обиколка на града. Сборният пункт е бившата „Циркова площадка”. От там колоната ще премине по основните булеварди, а вечерта всеки мото клуб ще отбележи събитието самостоятелно.

2021 година отново се оказа черна за любителите на бързите двуколесни машини. 

"Доста черна хроника имахме. Както всяка година. Нищо ново под слънцето. Но годината беше и много ползотворна по отношение на превантивни мерки, акции и кампании, които да спомогнат това да не се случва повече или поне да го намалим до минимум."

За Джако Лазаров от мото клуб "Диви деца" и колегите му предстоящата обиколка на 13 ноември за закриване на летния и откриване на зимния сезон ще бъде едно напомняне.

"Тези обиколки за това се правят. Да напомним, че сме на пътя. Надяваме се на повече топли дни, да продължаваме да си караме моторите. Тези, които ги управляват зимата, го правят и други зими. Наясно са, че трябва да се съобразяват със студения асфалт, с хлъзгавите пътища."

За да се опитат да намалят инцидентите по пътищата, клубовете от Североизточното мото общество започват през следващата година кампания за безопасно движение, като усилията им ще бъдат насочени към най-малките.

"Видяхме, че вариантът да се  намали черната хроника, е да се започне от началото."
Планът е мотоциклетистите да влязат в детските градини и училищата. С машините си, разбира се, усмихва се Джако Лазаров.
Повече чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частично бедствено положение в Дупнишко

Кметът на Дупница Първан Дангов обяви частично бедствено положение за селата Самораново и Бистрица заради пожара в Рила, възникнал в четвъртък и който още не е овладян, съобщава БНР. Днес гасенето ще продължи, като ще се включа и военнослужещи. Това пък каза снощи гл. комисар Александър Джартов, директор на Националната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 26.08.24 в 08:53

Пожар в бързия влак от Варна за Пловдив край Чирпан

Пожар е възникнал в бързия влак от Варна за Пловдив, преди Чирпан, предаде БНР.  Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов. "Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение – бърз влак 8632 от Варна,..

публикувано на 26.08.24 в 08:23

В очакване на състава на служебното правителство: Румен Радев приема Димитър Главчев

От 10 часа днес държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев, предаде БНР.  Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и..

публикувано на 26.08.24 в 08:22

Къде няма да има ток на 26 август

Поради обслужване и ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия във Варненска област ток няма да има днес: - между 8.30 и 16.30 ч. в района на Варна , KK Чайка и местността Алена мак; - от 8 до 17 ч. в местността Боровец Юг;  - между 9 и 16.30 ч. в карето, заключено между ул. Д-р Писклюлиев, ул. Никола Кънев, ул. Георги Живков и бул. Съборни във..

публикувано на 26.08.24 в 06:10

И днес слънце край морето

Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 29° до 32°, за Варна около 31°. Вълнение на морето 2-3 бала...

публикувано на 26.08.24 в 05:58

Церемония по награждаването на регата "Порт Варна" (ВИДЕО)

Преди малко завърши церемонията по връчването на наградите на призьорите в 48-та ветроходна регата "Порт-Варна".  Победителите в класовете и класиралите се на второ и трето място получиха купи.

публикувано на 25.08.24 в 18:01

Българо-украинска продукция „Краят на реката“ е единственият български филм, който участва в „Любовта е лудост“

Филмът „Краят на реката“, българо-украинска продукция, е единственият български филм, който участва в конкурсната програма на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“. Режисьорът на лентата Васил Барков е бесарабски българин и е преминал заедно с екипа си през предизвикателствата на пандемията, а сега и на войната в Украйна...

публикувано на 25.08.24 в 14:01