Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На какво учат провалите или за дългия път към осъзнаването "Къде сбърках?"

Знаете ли какво е най-трудното нещо за един предприемач? Да си признаеш, че си се провалил!

А знаете ли кое е най-трудното интервю? Не, не е онова, в което разказва за преодоляването на трудностите по пътя към успеха или за "чудната история" как изведнъж си се събудил богат, с която мнозина свързват света на предприемачеството, иновациите, технологиите... Най-трудното интервю е това, в което откровено можеш да се изправиш пред всички, да си признаеш грешките и да разкажеш за провалите си.

Преди четири години Иван Димитров, заедно с приятелите си бяха сред първите у нас, които развиваха идеята за приложението на beacons (бийкъните), две години след това техният стартъп фейлна (от английското fail - провал).

За близо 10-те си години в сферата на предприемачеството и дигиталните иновации, Димитров има пет провала. Най-трудният е вторият, защото смяташ, че вече си научил уроците си от първия. Всеки следващ обаче води до анализ, че дори в самото начало на реализацията на една идея и превръщането ѝ в бизнес, има слаби моменти.

На какво учат провалите и колко време отнема да достигнеш до отговорите на въпроса "Къде сбърках?", чуйте в както Иван Димитров казва "най-трудното интервю в живота ми".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна кампания в помощ на 7-годишната Кали от Варна

Калина Димова е на 7 години от Варна. Детето расте жизнерадостно и щастливо, обградено от любовта и грижите на своите родители. През декември миналата година обаче изведнъж се преобръща. Детето е диагностицирано с тумор на десния яйчник, който засяга и гръбначния стълб. В началото на януари, детето е транспортирано до Турция, където са му..

обновено на 21.01.22 в 10:15

Ден на родилната помощ - 58 393 са новородените през 2021 г.

На 21 януари се празнува Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден (по стар стил, по нов празникът е на 8 януари). От 1951 година 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита..

публикувано на 21.01.22 в 10:14

По следите на изгубеното време в "Младост"

Слънцето прелестно огрява панелните сгради в квартал "Младост". Лек вятър суши прането пред блока. Времето е спряло в делнична дрямка.  Привидната простота на битието, а зад всичко това: постоянно нарастваща ковид статистика, безкрайна инфлация и увеличаване цените на стоките от първа необходимост и най-вече драстичното поскъпване на тока. За последното..

публикувано на 20.01.22 в 14:23

Обработват /ли/ пътищата във Варна при валеж и температура под 0

Зимата, която в истински вариант все по рядко виждаме във Варна, всяка година се превръща в огромен проблем и предизвикателство за хора, почистващи фирми и организация по придвижването. Парадоксално, но факт. Само няколко градуса под нулата, малко дъжд примесен със сняг и последвали заледявания по кварталните пътища преди два дни се..

обновено на 20.01.22 в 09:59
Андре Токев

Андре Токев влиза в затвора

Известният готвач Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца. Софийският районен съд е одобрил споразумение между Андре Токев и Софийска районна прокуратура за лишаване от свобода за срок от 7 месеца. От този срок се приспада времето, през което Токев е бил задържан за 72 часа, както и времето, през което подсъдимият изтърпява мярка за неотклонение..

публикувано на 19.01.22 в 15:52

Съборени пътни знаци и много автомобили до ОУ "Йордан Йовков"-Варна

Трафикът около училището винаги е голям: сутрин, обед или вечер, когато родителите отиват да водят или да взимат децата си. В следващите минути ще се фокусираме около обстановката до Основно училище „Йордан Йовков”   и по-точно до улица „Д-р Петър Берон” до кръстовището с улица „Пенчо Славейков”. Сигналът за съборени пътни знаци,..

публикувано на 19.01.22 в 14:10
Сателитите на Спейс-Х в нощно небе

SpaceX изстреля ракета със спътници Starlink

Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от микроспътници Starlink. Изстрелването от космодрума в Кейп Канаверал (Флорида) се състоя в 21:03 ч. местно време. Ракетата носител ще изведе в ниска околоземна орбита 49 микроспътника. Преди това първата степен на ракетата е използвана в девет изстрелвания. Служителите на SpaceX..

публикувано на 19.01.22 в 06:27
Подкасти от БНР