Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Черноморски хъб за преживенчески туризъм скоро отваря врати във Варна

Той е разработен по проект от Висшето училище по мениджмънт.

Хъбът ще работи като отворена лаборатория, в която представители на бизнеса, научните среди, предприемачи, обучаващи се и опитни професионалисти ще могат да се срещат, обменят идеи, знания и опит и заедно да създават проекти за развитие на преживенческия туризъм с фокус върху културното и историческото наследство.

Пилотната инициатива, с която официално ще започне работата на Хъба е обучение за разработване и представяне на туристически продукт или услуга, с фокус върху културното и историческото наследство. В него могат да участват младежи до 30-годишна възраст, които имат интерес към туризма и културното и историческото наследство на страната. 

Повече подробности от репортажа на Мартин Николов:ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският детски комплекс организира Ден на отворените врати

Общинският детски комплекс във Варна организира Ден на отворените врати на 27-ми май. Инициативата е насочена към ученици и техните родители, които желаят да се запознаят с дейността в школите през учебната 2022/2023 г. Всички гости ще имат възможност да се срещнат и разговарят с преподавателите, да научат повече за работата с деца, електронната..

публикувано на 25.05.22 в 17:12

Лицата и Сърцата на Балчик 2022

Кои са новите носители на приза Лице на Балчик и на новото признание – Сърцата на Балчик, научиха първи хилядите на поздравителния концерт снощи в Балчик по повод празника на града. Специалните видеа може да видите на фейсбук страницата Лицата на Балчик Пър­ви­те с новото отличие са от пър­ва­та кри­за - ле­ка­ри, сес­три и са­ни­та­ри от МБАЛ..

публикувано на 25.05.22 в 15:06

Абитуриентката Грациела Илиева от Балчик е първият носител на награда "Георги Андонов"

Днес е звездното изпращане на абитуриентите в Балчик. Те са общо 44 в двете средни училища – СУ „Христо Смирненски“ – с. Оброчище (12) и СУ „Христо Ботев“- Балчик (32).На червения килим тази вечер от 19,00 часа ще дефилират двете завършващи паралелки на балчишката гимназия, която тази година изпраща 79-ия си випуск абитуриенти. Празненството ще се..

публикувано на 25.05.22 в 13:33

Галя Йотова по стъпките на първия български печатар – Яков Крайков

В навечерието на 24 май деца и ученици от Бяла имаха възможността да посетят Работилница по печат и сами да опитат старопечатен метод на книгоиздаване. Работилницата по печат е проект на фотографа Галя Йотова, с който тя участва в инициативата Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година. Софиянката продължава да развива идеята си и да..

публикувано на 24.05.22 в 07:10

Честит 24 май - празник на българската просвета и славянската писменост!

Днес честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Честит 24 май! На този ден в България се отбелязва националният празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий. Първите известни свидетелства за честването на празника са открити в арменска летопис от 1813 г., където се споменава..

публикувано на 24.05.22 в 05:55

Лесна работа: Абитуриенти

Започват онези най-прекрасни и въодушевяващи дни на броенето до 12, когато довчерашните гимназисти изглеждат фантастично в абитуриентските си рокли и костюми, дворът на училището, където се събират, е ярък и разкошен като майска дъга, а светът става още по-очарователен и добър. Дните, в които повече от всякога мечтите са най-лесно постижими,..

публикувано на 23.05.22 в 16:12

Състоянието на 10-те най-богати хора надхвърля общото богатство на 40% от населението на света

Богатството на десетте най-богати хора в света надхвърля общата нетна стойност на 40% от най-бедните хора в света - 3,1 милиарда души. Това се посочва в доклад, публикуван днес от международната благотворителна и хуманитарна организация Oxfam, предаде БГНЕС. Тя отбелязва, че в света има общо 2688 милиардери - с 573 повече отпреди две години, чието общо..

публикувано на 23.05.22 в 15:04