Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Литургия за Иван Станчов

Eкипът на Карин дом организира света литургия на 29 ноември от 10 часа в католическия храм „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Варна на улица „Преслав“ № 41. Заедно с Отец Яцек ще се помолим за Иван Станчов. Поканени са всички приятели, партньори, съмишленици на Иван Станчов.

"Напусна ни един голям българин, човек с голямо сърце и силна вяра в доброто! Напусна ни Иван Станчов (Джони) – филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща.  Посветил се на каузата на децата със специални нужди и вдъхновил по пътя си много последователи да мечтаят заедно с него за един по-светъл и добър свят за децата. Любов и доброта, която заразява, човек който се раздава и винаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги" - отдават почит от Карин дом.

Иван Станчов е роден на 1 април 1929 година. През целия си живот се занимава с благотворителна дейност. Основава Карин дом преди 25 години с огромното желание за промяна за децата в България и за да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма мечта беше всяко дете да има шанс за образование и да бъде отглеждано с любов.

„Нищо не започва и не свършва с теб, но ти може да промениш нещо по пътя си“, са негови думи. С вярата и харизмата си, той промени много съдби на деца и семейства, гледни точки на политици, запали много хора да следват мечтата му всяко дете да има щастливо и пълноценно детство!

Иван Станчов завинаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги. За екипа на Карин дом, Иван Станчов е вдъхновение, пример, опора и вяра, че няма невъзможни неща. Ще запомним Иван Станчов като Посланик на доброто, посланик на децата и верен защитник на техните права.

Светъл път на един истински Рицар на децата!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ограбиха хранителен магазин в с. Зорница

Хранителен магазин в село Зорница, община Аксаково, е бил обран от криминално проявени младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. От търговския обект са откраднати кутии цигари от различни марки, сладки изделия и сумата от 250 лева. Извършителите са влезли в магазина с взлом.  Двама от тях са на 27 години, а третият е..

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Търсят нов директор на ТАСРУД във Варна

Община Варна обяви конкурс за директор на общинското предприятие „Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение“ (ТАСРУД). Минимално изискване към кандидатите е завършено висше образование, степен магистър в професионална област технически или други науки. Необходим е и 5 години професионален и управленски опит в области,..

публикувано на 25.07.24 в 12:35

Бащите вече ще имат отпуск за гледане на дете до 2 години, ако майката е лишена от родителски права

С пълно единодушие от 159 гласа "за" депутатите приеха окончателно промени в Кодекса на труда, с които се дава възможност за ползване на отпуск от бащи, включително ако са осиновители, на деца до 2-годишна възраст, ако майката е лишена от родителски права или упражняването на правата е предоставено на бащата. За периода на ползване на отпуска ще..

публикувано на 25.07.24 в 12:06
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева пристигат на летище Подгорица - 16 юни 2024 г.

Румен Радев ще бъде в Париж за откриването на Летните олимпийски игри

Президентът Румен Радев ще посети Париж за началото на Олимпийските игри през лятото. Държавният глава е бил поканен от френския президент Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Днес Радев ще е част от Срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", предаде БНР .  Утре Румен Радев ще гостува на българското..

публикувано на 25.07.24 в 11:30

19 плажа в област Добрич остават без охрана това лято

Деветнайсет плажа на територията на област Добрич остават без охрана през настоящия летен туристически сезон. Процедурата по възлагане на обществената поръчка е била прекратена, след като единственият явил се кандидат е бил отстранен. Без водни спасители са десет плажа в община Шабла, пет в община Каварна и четири в община Балчик. От Областния съвет на..

публикувано на 25.07.24 в 10:48

"Аз вярвам и помагам" дарява апаратура за детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна"

Сдружение "Аз вярвам и помагам" днес предоставя дарение от 150 хиляди лева за  детската хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение “Св Анна" във Варна. Със средствата бе закупена чисто нова апаратура в помощ на лечебницата - хирургически инструменти, операционни маси, лампи и др.  Голямото дарение е в помощ на хиляди бебета и..

публикувано на 25.07.24 в 10:00
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Няма да обжалваме решението на съда за Пловдивския панаир

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това подчерта от официалната си страница във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.  Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир...

публикувано на 25.07.24 в 09:37