Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Има готовност за зимното поддържане на пътищата във Варна

Снимка: Радио Варна

Заради мокрия сняг, който преваля в село Каменар и в крайните квартали на Варна, от общината организират дежурства на фирмите, които отговарят за зимната подготовка на пътищата. Това съобщи Тихомир Тимов - началник на отдел "Общинска инфраструктура " в общината. Тази вече ще бъдат обработени платната и на Аспарухов мост.

Чуйте повече в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

ДНСК ще проверява ресторантите на порта във Варна преместваеми ли са

Проверяват статута на сградите на ресторантите в социализираната част на порта във Варна. Дирекция за национален и строителен контрол ще извърши проверки на заведенията дали изпълняват определението преместваем обект, каквито трябва да бъдат всички търговски обекти в зоната за обсществен достъп на пристанището. Проверката е разпоредена от..

публикувано на 27.01.22 в 14:31
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: Прокуратурата ще проверява удълбочаването на каналите във Варненското езеро

Прокуратурата ще проверява удълбочаването на каналите във Варненското езеро, което е по проект на стойност 435 милиона лева. Това съобщи за Радио Варна председателят на комисията по транспорт в Народното събрание– варненският депутат от „БСП за България“ Борислав Гуцанов. Той напомни, че по проект удълбочаването трябва да е до 14,5 метра,..

публикувано на 27.01.22 в 14:30

Община Долни чифлик „затяга коланите“ заради високите цени на тока

Община Долни чифлик въвежда режим на уличното осветление на цялата си територия от 1 февруари до 31 март тази година, заради високите сметки за ток, каза за Радио Варна кметът Красимира Анастасова. Уличното осветление ще бъде изключвано всеки ден за посочения период от 00.00 часа до 04.00 часа. Минимум два пъти се е увеличила сметката за..

публикувано на 27.01.22 в 14:09

144 години от освобождението си отбеляза днес град Добрич

144 години от поредното и окончателно освобождаване на Хаджиоглу Пазарджик, днешен Добрич, се отбеляза днес в добруджанския град. Тържествените церемонии започнаха с поклонение и поднасяне на цветя на Паметника на победата. Точно в 12.00 часа камбаните на храмовете в Добрич зазвъняха, символизирайки влизането на руските войници в града през 1878 година...

публикувано на 27.01.22 в 13:07
Младежите от Пекарна

Пекарна "Радост" - ще оцелее ли социалното предприятие по време на криза

Социалното предприятие Пекарна "Радост" във Варна изпрати всичките си работници на трудовата борса, заради невъзможността да изплаща заплати, социални осигуровки и режийните си разходи. Това каза за Радио Варна Нарине Банкова, председател на Фондация „Радост за нашите деца“. Предприятието отвори врати през 2018 година с основната цел да..

обновено на 27.01.22 в 12:48

Парламентът отхвърли искането на ГЕРБ за сметките на храмовете

Народното събрание отхвърли предложението на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, което гласеше, че държавата трябва да поеме разходите на храмовете, защото те нямат собствено финансиране. 73 народни представители бяха "за", 138 гласуваха "против", а двама се въздържаха.

публикувано на 27.01.22 в 12:45

По-ниска безработица във Варна през миналата година

Във Варна средногодишното равнище на безработица за 2021 г. е 2,5% и остава под отчетеното на национално ниво (по предварителни данни на Агенция по заетостта - 5,5% средногодишно за 2021 г.). Спрямо предходната година, безработицата в града намалява с 1,6 процентни пункта. Броят на регистрираните безработни средно за 2021 година е 4432..

обновено на 27.01.22 в 12:37
Подкасти от БНР