Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат: Собственици ограничават щетите си, като регистрират всеки кораб на отделна фирма

Снимка: архив

Все още не е ясна съдбата на кораба "Вера Су", но ако до края на седмицата корабособственикът и застрахователят не платят щетите, той ще бъде продаден на търг от държавата, съобщи министърът на транспорта Христо Алексиев.

„Ако собственикът на „Вера Су“ не заплати исканите около три милиона лева, то тогава кораба и товара му трябва да бъдат продадени“. Това каза за Радио Варна адвокат Христо Раев.

Корабособствениците разчитат основно на застрахователя и на това, че всеки момент могат да изоставят даден кораб. Това е възможно, защото всеки кораб е регистриран на отделна фирма, като по този начин е ограничена вероятността щетите да се прехвърлят и върху други кораби на същия собственик“, коментира Раев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна приемът на документи за безплатен обяд в обществената трапезария

В районните "Одесос" и "Приморски" започна приемът на документи за получаване на храна от обществената трапезария. От безплатната услуга, предоставена от Община Варна, имат право да се възползват хората, които се затрудняват самостоятелно да задоволяват основни жизнени потребности. Капацитетът на услугата е 300 души с постоянен адрес на територията на..

публикувано на 16.07.24 в 15:25

Заради жегите: ВиК призова варненци да ползват разумно питейната вода

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД призовава населението на Варненска област да използва разумно и само по предназначение питейната вода.  Поради трайното засушаване, високите температури и липсата на валежи през летните месеци има значителен спад в нивото на подпочвените води, които захранват водоизточниците в голяма част от населените места..

публикувано на 16.07.24 в 15:04
Роберта Мецола

Роберта Мецола е преизбрана за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312, предаде БНР. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че действителните гласове са били 623. Съответно необходимото абсолютно мнозинство бе от 312 гласа. Конкурентката ѝ..

публикувано на 16.07.24 в 14:51
архив

Сформират оперативен щаб за пожарите у нас

Служебният премиер Димитър Главчев ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България. Предстои ситуацията в Стара Загора да бъде овладяна, заяви Главчев, който пристигна в засегнатия район, предаде БНР. По думите му огнените стихии са овладени. От шестте огнища, които горяха в Старозагорско, активно вече е само едно...

публикувано на 16.07.24 в 13:59

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст.  Тенденцията на застаряване остава. Към края на 2023 най-много от практикуващите специалисти са на възраст от 55 до 65 години - 639 души или 27% от всички упражняващи професията, сочи изследване на Териториално статистическо бюро - Североизток. След пенсионирането си (над..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Банка ДСК обясни на притеснени клиенти, че работи по техническа грешка с дублиране при плащания с карти

Екипът на банка "ДСК" публикува официално съобщение, в което обяснява на своите клиенти, че при проблем с дублиране на плащания ще възстанови всички надвзети пари  в най-кратък срок.  Оттам публикуваха официално съобщение до своите потребители : "Уважаеми клиенти, В случай че забелязвате дублирано отчитане на Ваши операции с карти и в следствие..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 16.07.24 в 12:11