Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Добрич награди най-хубавите коледни детски картички

Големите награди връчи днес община Добри на три деца, отличени в конкурса за коледна картичка. Надпреварата за най-красива картичка се организира от местната власт пета поредна година. Произведенията на децата се използват от общината и се разпращат до техните партньори, до институциите в страната и чужбина.

Над 350 деца са взели участие в тазгодишния конкурс на община Добрич за ръчно изработена коледна картичка. Около 25 са поощрителните награди, а трима ученици получиха и големите изненади. Най-малката сред тях е осемгодишната Лаура Красимирова, ученичка от училище „Никола Вапцаров“ в Добрич. Неин помощник в изработването е класният й ръководител Сълзина Андонова.

Десетгодишната Лана Бонева от училище „Любен Каравелов“ също получи една от големите награди. Тя споделя, че е изключително щастлива от оценката, която е получила нейната картичка.

Георги Чобанов, също на десет години, е ученик от Средното училище „Димитър Талев“. Неговата картичка отразява една от най-хубавите традиции – коледуването.

Децата получиха своите награди лично от кмета на община Добрич Йордан Йорданов, който сподели, че е впечатлен от красотата и творчеството на всяка една ръчно изработена картичка.

Присъединяваме се към пожеланието за повече детски усмивки и дано догодина по това време в желанията на децата ни за тяхното малко чудо да не присъства думичката Ковид, а пожелания за пътешествия, подаръци и волни игри с приятели.

За емоциите на наградените деца и какво си пожелават малчуганите ни разказва в следващия репортаж кореспондентът ни в Добрич Мая Щърбанова.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мобилни екипи изследваха безплатно над 150 души за ХИВ във Варна

157 млади хора бяха консултирани от сътрудници на сдружение „Съучастие“ и се изследваха безплатно и анонимно за ХИВ в 4 мобилни пункта.   Кампанията по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, организирана от дирекция „Превенции“ към Община Варна, приключи, съобщават от общинския пресцентър.  В рамките на две седмици 42..

публикувано на 27.05.22 в 17:11

Пенсионерският клуб като втори дом

Слънчеви, усмихнати и много дейни са дамите от пенсионерския клуб на Бяла, които се събират всеки ден от 10 ч. до 12 ч., за да задоволят нуждата си от общуване и социални контакти. Щастливи са от края на Ковид пандемията, защото могат да са отново заедно. Защо пенсионерският клуб е техният „втори дом”, чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с..

публикувано на 27.05.22 в 07:10

"Книги за смет" - на 28 май във Варна

Десетото юбилейно издание на националната инициатива "Книги за смет" ще посети Варна тази събота, 28 май. Националното турне на екологичната инициатива ще обиколи 15 града, а всеки предал килограм пластмаса ще получи книга по избор.  Във Варна инициативата ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00ч. на паркинга на голям хранителен магазин на ул...

публикувано на 27.05.22 в 06:33
Икономически университет - Варна

"Спортен диалог" – йога за ученици и студенти в ИУ - Варна

Студентският спортен клуб към Икономически университет – Варна и дирекция „Спорт“ при Община Варна организират спортни събития и практики, стимулиращи двигателната активност и спорт сред ученици и студенти. Проявите се състоят в спортния комплекс на университета. Целта на всяко събитие е да се обогати спортният календар на учащите и постигне на..

публикувано на 26.05.22 в 16:44

Посягаме към храна, от която имаме нужда

Посягаме към храната, от която организмът ни се нуждае, казват експерти.  Инстинктивното хранене е сред основните теми на обсъждане по време на 11-я конгрес по хранене, който се провежда в Международния дом на учените в курорта "Св.св. Константин и Елена" край Варна. Проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика..

публикувано на 26.05.22 в 14:18

Общинският детски комплекс организира Ден на отворените врати

Общинският детски комплекс във Варна организира Ден на отворените врати на 27-ми май. Инициативата е насочена към ученици и техните родители, които желаят да се запознаят с дейността в школите през учебната 2022/2023 г. Всички гости ще имат възможност да се срещнат и разговарят с преподавателите, да научат повече за работата с деца, електронната..

публикувано на 25.05.22 в 17:12