Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колко най-много можем да се охарчим за хотел във Варна по Нова година

| обновено на 28.12.21 в 10:31
Снимка: БГНЕС

Празничната ценова ножица за вечеря в ресторант на Нова година не се отваря толкова широко във Варна. За посрещане извън дома най-малко можем да дадем 66 лева, което е и най-евтината оферта. Предложенията стигат до 200 лева, обясни Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, който вече е депутат от ПГ „Продължаваме промяната” в 47-ото Народно събрание. Местата за настаняване предлагат и разнообразни новогодишни пакети, включващи от една до три нощувки. Цените варират от 211 до 1700 лева на човек, каза още той.

Високите цени на пакетите в някои от зимните ни курорти Димитров оправдава с търсенето. Ние отдавна се борим за високоплатен туризъм и когато има такъв курорт с такива цени, това е повод за възхищение и аплодисменти. Няма нищо лошо и тук да имаме скъп туризъм, това е гаранция, че има качествена услуга, категоричен е Димитров.

Той коментира и експертния капацитет в сферата на туризма сред народните представители в сегашното Народно събрание. По думите му има достатъчно експерти и достатъчен експертен потенциал. "Ще се получи добра комбинация от можещи и знаещи, за да помогнем на туризма."

Няколко са спешните мерки, които трябва да бъдат взети за спасяване на туризма - възстановяване на програмата за 35 евро субсидия за заета седалка, както и разпределянето на 30 млн. лева  помощ за бранша.

Очаква се да бъде сформирана ресорната комисия, вече има няколко законопроекта, които трябва да бъдат обсъдени, каза Димитров.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Илин Димитров:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН публикува резултатите от матурите и външното оценяване в 4. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4. клас. Резултатите могат да се видят тук.  Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46..

публикувано на 06.06.24 в 16:18

200 млн. лв. за ремонт на студентските общежития е отпуснал служебният кабинет

Нов модел на управление на висшето образование и отварянето му за студенти от трети страни. Това са темите на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в България, който заседава днес във варненския Икономически университет. В заседанието, с участието на служебния министър на образованието проф. д-р Галин Цоков, участват ректорите на..

публикувано на 06.06.24 в 16:12

Верижна катастрофа между четири автомобила на бул. "Левски"

Верижна катастрофа между четири автомобила е възникнала малко преди спирка "Дубровник" във Варна. Сигналът за инцидента е подаден в 14:51 часа, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР във Варна.  Жената, шофирала един от автомобилите, е откарана в болница. Все още няма информация за състоянието ѝ. 

публикувано на 06.06.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

Затварят временно част от бул. "Осми приморски полк" около бившето поделение Светкавица

Поради пропаднала пътна настилка заради строеж в района на бившето поделение Светкавица, днес – 6 юни, от 17 до 19:30 часа ще бъде затворена за движение част от бул. „Осми приморски полк“. Автомобилите, които се движат в посока от село Кичево и кв. „Виница“ към центъра на града, ще бъдат отбивани по пътя за Долна трака.  В посока от града към..

публикувано на 06.06.24 в 15:28

Разкриха престъпна група, източвала банкови сметки

11 участници в престъпна схема за източване на банкови сметки разкриха с лужители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Те проведоха специализирана полицейска операция в София, Варна, Казанлък, Самоков, както и в селата Железница и Медковец, съобщават от Министерството на вътрешните работи.  Арестувани са д вама хакери, набирачи..

публикувано на 06.06.24 в 13:43

Жители на кв. "Чайка" на протест заради въвеждането на "зелената зона"

Жители на квартал "Чайка" във Варна излизат на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те ще изразят от 18.30 часа днес на бул. "Александър Стамболийски".  Кой и по какъв повод е предложил създаването на зелена зона в квартала; какви са критериите за тази зона; какво допринася тя за подобряването на живота..

публикувано на 06.06.24 в 13:18