Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

МВР-Добрич издирва мъж, заподозрян в убийството на бившата си жена

Мъж, заподозрян в убийство на 45-годишна жена от Тервел, издирва полицията и жандармерията в Добрич. Разположени са полицейски КПП-та на изходите на Тервел и Добрич, проверяват се всички автомобили. Тежкото престъпление е било извършено тази сутрин около 8 часа в Тервел, сигналът е бил подаден минути след убийството.

Събраните данни и свидетелски показания до този момент сочат, че извършителят е бившият съпруг на жертвата – 51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед, който от 2017 година е имал ограничителна заповед да не приближава жертвата си, заяви окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Назначена е съдебно – медицинска експертиза, изяснява се точната причина за смъртта на жената. Поради жестокостта на убийството предвиденото наказание е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

Всеки, който разполага с информация за издирвания мъж, може да позвъни в най-близкото полицейско управление или на ЕЕН 112. Анонимността му е гарантирана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Излязоха верните отговори от малката матура по БЕЛ

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласници.  58 300 деца от 1751 училища в страната се явиха на малката матура.  Можете да видите отговорите тук.   И тази година изпитът по български език и литература бе от три части. В първата..

обновено на 26.05.22 в 17:50

Над 20 адвокати консултират безплатно жертви на домашно насилие във Варна и региона

Над 20 адвокати консултират безплатно жертви на домашно насилие във Варна и региона. За една година са извършени близо 2200 безплатни консултации от Националното бюро за правна помощ, като голям част от тях са свързани с домашното насилие, други - за упражняване на родитеслки права. Това каза Десислава Гайдарова, ръководител на Програмния..

публикувано на 26.05.22 в 17:38

Постепенно бежанците в Кранево започват да намаляват

От 80, настанените украински бежанци в хотел „Невен“, който е част от базите за ученически отдих на просветното министерство, останаха 52-ма. Местят се в други хотели – като хотел „Добруджа“ в Кранево или в почивната база в Балчик, която остава основно за бежанци, заедно с тази в Св.св. Константин и Елена. Всеки ден си тръгват, с посредничеството на..

публикувано на 26.05.22 в 16:56
архив

Три пъти повече автобуси с бежанци са излезли, отколкото влезли, през Дуранкулак за 24 часа

Напускащите страната ни през ГКПП Дуранкулак автобуси с украински граждани през последните 24 часа са три пъти повече от влизащите. С наближаването на крайния срок на действие на Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България, все повече бежанци решават да се върнат по домовете си. Тенденцията на повече..

публикувано на 26.05.22 в 16:15

Министърът на туризма: Бежанците от Украйна трябва да започнат работа

Час по-скоро бежанците от Украйна трябва да бъдат интегрирани. Тоест, да влизат на българския пазар на труда и да започват да живеят като всички останали – трудейки се да живеят, да получават заплата и да живеят в България. Това каза министърът на туризма Христо Проданов пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС. Хората не са мизерствали,..

публикувано на 26.05.22 в 15:56

От 1 юни билетът за градския транспорт в Добрич става 1,20 лева

От 1 юни билетът за градския транспорт в Добрич поскъпва с 20 стотинки и става 1,20 лева. Общински оператор - вместо досегашните частни дружества, поема транспорта на Добрич от 1 юни с въвеждането на еднодневна карта за пътуване и нова цена на билета, съобщиха на пресконференция от кметската управа, предаде БТА. Уверяваме гражданите, че няма да има..

публикувано на 26.05.22 в 15:45

Готвят протест срещу закриването на Районния съд в Каварна

Жители на Шабла и Каварна се вдигат на протест срещу закриването на Районния съд в Каварна и прехвърлянето му в Районен съд- Балчик. Протестът е насрочен за утре, 27 май, от 7.30 часа в село Дуранкулак, на пешеходната пътека на изхода на селото в посока Граничния контролно-пропускателен пункт. Протестът ще премине под формата на..

публикувано на 26.05.22 в 15:29