Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

50% спад на приходите и трафика отчитат от летище Варна за 2021 година

| обновено на 11.01.22 в 10:29
Летище Варна
Снимка: Летище Варна

50% спад на приходите и трафика отчитат от летище Варна за 2021 година. Трудна и изпълнена с много предизвикателства се очаква да бъде 2022 година за летището във Варна, а отминалата 2021 е била една от най-трудните в историята на аеропорта въобще. Tова коментира Димитър Костадинов, директор на летището. Той каза, че въпреки пандемията и непрекъснато променящите се изисквания, които възпрепятстват нормалното планиране, вече има потвърждения от авиокампаниите за предстоящия сезон и се надява резултатите да се подобрят. 

Очаква се през тази година полетите на нискотарифните компании да съставляват 70% от трафика, каза Костадинов. Той изрази надежда, че ще има подкрепа от държавата за туризма и посочи, че чартърите драстично са намалели, като те представляват само 20% от трафика за миналата година.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Димитър Костадинов:ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво да очакват четвъртокласниците на малките матури

Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в тестовете на националното външно оценяване за IV клас на 26 и 27 май т.г., както и през предишните години. Очаква се на изпитите по български език и литература в четвъртък и по математика в петък да се явят почти 58 300 четвъртокласници в 1751 училища. И тази година изпитът по..

публикувано на 25.05.22 в 13:43
Йордан Господинов в студиото на Радио Варна

Йордан Господинов: Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата

„Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата, а някои от фирмите са пред фалит“. Това каза в интерю за Радио Варна председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГФИШ“ Йордан Господинов, който е и генерален секретар на Консултативния съвет за Черно море. „Проблемите в сектора са много, като..

публикувано на 25.05.22 в 13:42
Bulgarian Education Minister Nikolai Denkov.

Николай Денков: Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина

„Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина. Това е много неравен старт“, каза по бТВ министърът на образованието Николай Денков. Според разчетите страната ни е последна по продължителност на учебните часове, особено в периода от първи до шести клас. Денков уточни, че разликата в продължителността е 25%. „Това трябва да се..

обновено на 25.05.22 в 11:50

111% ръст на приходите от нощувки във Варненско през март

Приходите от нощувки през март 2022 г. в област Варна достигат 2.7 млн. лв., като се отчита ръст със 111.6% в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от чужденци са 1.4 млн. лв., а от български граждани - 1.3 млн. лева. Това съобщават от Териториално статистическо бюро -Североизток. Броят на пренощувалите лица в местата..

публикувано на 25.05.22 в 11:48

Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството. „Не бива да допускаме нелоялни търговци да се..

публикувано на 25.05.22 в 10:10

Експерт: У нас на 90% се сеят вносни хибридни сортове слънчоглед, пшеница и царевица

Декарите със слънчоглед т.г. са почти същите като м.г. Все пак есенниците бяха засети м.г., когато не се знаеше, че ще има война. Дори това да беше известно, трябва да се спазват определени пропорции между житни и маслени култури. Така че, площите пак са над 7 млн. декара. Колкото до добива на слънчоглед, в последно време се чува, че има..

публикувано на 25.05.22 в 08:10

Адреси без ток на 25 май

На  25.05.2022 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Антон Страшимиров, ул. Георги Бенковски, ул. Добротица, ул. Константин Доганов, ул. Коста Тюлев, ул. Кракра, ул. Лаврентий, ул. Парижка..

публикувано на 25.05.22 в 06:44