Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Варненец създава хитове за поп звезди

Името Витали Езекиев може и да не Ви говори много, но той със сигурност вече е добре познат в музикалните среди. Младият варненец е автор на музиката на някои от съвременните поп хитове у нас – „Thunder“ на Дара, „Твой“ на Папи Ханс и още много други. 

Музиката изглежда като съдба за Витали Езекиев – цялото му семейство е свързано с нея. Родителите му създават известната вокална формация „Бънджи сингърс“. При Витали всичко започва на четири години, като в началото не е бил особено заинтересован от музиката:

"Бях с тях на едно тяхно участие и когато то свърши на всички деца им подариха една огромна торта и аз много исках да си взема торта, защото изглеждаше много добре. Баща ми ми каза обаче, че това е тортата за изпълнителите. Те са си я заслужили, а аз съм бил просто публика и няма как да ям."


И така донякъде и заради това парче торта Витали Езекиев решава да се занимава с музика. Завършва националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна през 2014 година с тромпет в класа на Иван Илиев. След това идва и моментът, в който Витали започва да продуцира музика. Влиза в танцова група и един ден споделя на свой приятел, че много харесва песните, които слушат, но музиката му изглежда много лесна за създаване:

"И той ми каза, добре, щом е толкова лесно се пробвай да направиш нещо. И в началото не знаех абсолютно нищо, сядах на компютъра и се мъчех да пресъздам нещо, което съм чувал. По някакъв начин се получаваше, пусках ги на приятели и те много се кефеха и танцуваха. Даваха ми задачи да правя и аз се впусках в тях с голям интерес."

Първият сериозен музикален проект на Витали е с дуета Пламен и Иво. Работи по музиката на песента им „Сафари“, която има половин милион гледания в YouTube. Големият му пробив идва през 2019-а.

"Това е с Папи Ханс, песента „Твой“. Това беше първият път, в който решихме да работим по-сериозно заедно и се получи това и разбрахме, че има нещо. Беше малко нереално да видиш такъв успех за толкова кратко време, защото песента стана огромен хит за седмица."

Витали работи по албума на Папи Ханс. Вече са излезли шест от песните, а до края на януари ще излезе следващата. Самият Витали също е певец. Завършил е поп и джаз пеене в класа на доц. Етиен Леви. 


Витали Езекиев продължава да добавя в списъка си известни имена с които работи. Но голямата му мечта е да създава музика за талантите от „Бънджи Сингърс“.

Чуйте целия репортаж в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Летящите конструкции на Роберт Баръмов

Цененият в Европа и у нас артист, майстор на интелектуалните предизвикателства, търсач на идеи, световно отличен график - Роберт Баръмов - отново присъства в Арт галерия "Папийон" с графична изложба от 26-ти януари до 16-ти февруари 2022година. С нея се отбелязва и една година без неговото физическо присъствие.  Роберт Баръмов е роден през 1966 във..

публикувано на 28.01.22 в 09:05

77 години след ужаса на Холокоста: Човечеството не си е взело поука

На 27 януари отдаваме почит към милионите евреи и невинни хора, станали жертва на нацисткия геноцид по време на Втората световна война, по-известен като Холокост. Именно на този ден, през 1945 година са освободени малцината оцелели от концентрационния лагер "Аушвиц". В него са били избити над 6 милиона евреи , но освен тях са преследвани и убивани..

публикувано на 27.01.22 в 10:30

Пенка Илиева: Пътят до пристанище „Варна-Запад“ е опасен, институциите не реагират

650 хиляди тежкотоварни автомобили и 8 300 автобуса преминават, на година, по разбития път за пристанищен терминал „Варна-Запад“. Това съобщи за Радио Варна Пенка Илиева, която е председател на Пристанищния синдикат към КНСБ в порта. Пътят е осеян с дълбоки дупки и е опасен за движение, подчерта Илиева. Тя напомни, че синдикатите в..

публикувано на 26.01.22 в 08:28

Повече домашни посещения и единни стандарти за дейността искат акушерките

Да бъдат въведени единни стандарти за домашно посещение от акушерки, проследяващи бременността, искат от съсловието. Акушерството въпреки че е ориентирано към индивидуалния подход към всяка жена, трябва да има норми. Трябва да има ясно разписани правила, каза Ина Ненова, акушерка и председател на консултативния съвет на акушерките към..

публикувано на 25.01.22 в 09:05

Атанас Стойчев представя "Любов до повръщане"

Излезе от печат новата книга на Атанас Стойчев - "Любов до повръщане". Ревностните му читатели ще познаят повечето от разказите в нея. Те са обединени от еротичната тема в творчеството му.  В книгите му има и много други теми, с които е пълен живият живот. Просто тук те са потопени в стихията на Любовта и вечното противоборство между Мъжа и..

публикувано на 24.01.22 в 09:00

Фотографът Христо Момчаров: "В бизнес средата няма никаква възможност за отпускане"

Христо Момчаров е фотограф, който има студио от 2009 година. Основната му насоченост е фотография за бизнеса – продуктова фотография, снимки за онлайн магазини, рекламна фотография, снимки на продукти, бизнес услуги, събития, интериор, екстериор. Една от най-актуалните дейности за бизнеса, с които Христо Момчаров се занимава, са 360-градусови виртуални..

публикувано на 23.01.22 в 13:57

Акушерството като призвание

Навръх 21 януари, когато отбелязваме Бабинден по стар стил, ви срещаме с две млади акушерки от Варна, които са част от младата вълна в професията. Мерлин Бейтула и Кремена Панова определят акушерството като призвание е не като професия. "Акушерството изисква голямо сърце, отдаденост и много търпение", каза Мерлин, която завършва Медицинския..

публикувано на 21.01.22 в 08:58
Подкасти от БНР