Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Варна ще е домакин на Форум за индивидуални консултации относно инвитро с донорски яйцеклетки

| обновено на 27.01.22 в 12:32

Медицински център за репродуктивно здраве ще представи своята донорска програма за яйцеклетки в град Варна. Събитието ще се проведе на 29 януари, от 11 ч. в хотел на бул. "Княз Борис I" 111.

Всички двойки, посетили Деня на отворените врати, ще получат възможността за безплатни консултации с ръководителя на донорска програма д-р Дарина Давидова.

Програмата е насочена към жени, които не реагират достатъчно добре на хормонална стимулация, поради тяхната възраст или недостатъчен яйчников резерв. Също така дава възможност да се избере подходящ донор от списък с разнообразна информация за физически белези като ръст, тегло, естествен цвят на косата и др. 

Всички донори преминават стриктен генетичен скрининг, извършен от квалифициран специалист по генетика, който снема подробна анамнеза, както на донора, така и на членовете на семейство му.

За повече информация и заявяване на присъствие желаещите двойки могат да се обадят на тел. 0879084777. 
Местата са ограничени поради наложените ковид мерки.

Подробностите чуйте от разговора на Ваня Славова с д-р Дарина Давидова:


ВИЖТЕ ОЩЕ
Икономически университет - Варна

"Спортен диалог" – йога за ученици и студенти в ИУ - Варна

Студентският спортен клуб към Икономически университет – Варна и дирекция „Спорт“ при Община Варна организират спортни събития и практики, стимулиращи двигателната активност и спорт сред ученици и студенти. Проявите се състоят в спортния комплекс на университета. Целта на всяко събитие е да се обогати спортният календар на учащите и постигне на..

публикувано на 26.05.22 в 16:44

Посягаме към храна, от която имаме нужда

Посягаме към храната, от която организмът ни се нуждае, казват експерти.  Инстинктивното хранене е сред основните теми на обсъждане по време на 11-я конгрес по хранене, който се провежда в Международния дом на учените в курорта "Св.св. Константин и Елена" край Варна. Проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика..

публикувано на 26.05.22 в 14:18

Общинският детски комплекс организира Ден на отворените врати

Общинският детски комплекс във Варна организира Ден на отворените врати на 27-ми май. Инициативата е насочена към ученици и техните родители, които желаят да се запознаят с дейността в школите през учебната 2022/2023 г. Всички гости ще имат възможност да се срещнат и разговарят с преподавателите, да научат повече за работата с деца, електронната..

публикувано на 25.05.22 в 17:12

Лицата и Сърцата на Балчик 2022

Кои са новите носители на приза Лице на Балчик и на новото признание – Сърцата на Балчик, научиха първи хилядите на поздравителния концерт снощи в Балчик по повод празника на града. Специалните видеа може да видите на фейсбук страницата Лицата на Балчик Пър­ви­те с новото отличие са от пър­ва­та кри­за - ле­ка­ри, сес­три и са­ни­та­ри от МБАЛ..

публикувано на 25.05.22 в 15:06

Абитуриентката Грациела Илиева от Балчик е първият носител на награда "Георги Андонов"

Днес е звездното изпращане на абитуриентите в Балчик. Те са общо 44 в двете средни училища – СУ „Христо Смирненски“ – с. Оброчище (12) и СУ „Христо Ботев“- Балчик (32).На червения килим тази вечер от 19,00 часа ще дефилират двете завършващи паралелки на балчишката гимназия, която тази година изпраща 79-ия си випуск абитуриенти. Празненството ще се..

публикувано на 25.05.22 в 13:33

Галя Йотова по стъпките на първия български печатар – Яков Крайков

В навечерието на 24 май деца и ученици от Бяла имаха възможността да посетят Работилница по печат и сами да опитат старопечатен метод на книгоиздаване. Работилницата по печат е проект на фотографа Галя Йотова, с който тя участва в инициативата Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година. Софиянката продължава да развива идеята си и да..

публикувано на 24.05.22 в 07:10

Честит 24 май - празник на българската просвета и славянската писменост!

Днес честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Честит 24 май! На този ден в България се отбелязва националният празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий. Първите известни свидетелства за честването на празника са открити в арменска летопис от 1813 г., където се споменава..

публикувано на 24.05.22 в 05:55