Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дечо Коешинов: Свършихме много работа за баскетбола в Айтос

Автор:


Дечо Коешинов беше един от големите таланти в родния ни баскетбол. Той игра доста време на професионално ниво, но след това най-коварната  болест го извади от баскетбола и промени живота му. Сега е треньор на детски формации в родния Айтос, където работи и живее. Дечо продължава да се лекува, с патерици е, но изражението му вдъхва увереност и спокойствие. Той отново е в баскетболната зала, с децата и това му дава надежди.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Китанов: Семейството ме прибра във Варна (ВИДЕО)

Един от най-добрите вратари у нас за последните 10-тина години е Георги Китанов. Той израства в школата на „Черно море“, където започва на 9 години. От 2012 година играе за първия тим на „моряците“. В „Черно море“ изкарва 4 сезона, след което отива в ЦСКА. След това преминава в румънските Астра /Гюргево/   и Петролул /Плоещ/, а през..

публикувано на 16.07.24 в 11:55

Вълев се завърна в "Добруджа"

Диагоналът Мартин Вълев преминава във волейболния тим на Добруджа. Той е роден 2005 година. Идва от отбора на ВК Елит- Силистра. През изминалия сезон бе част от състава на Добруджа 07, спечелил бронзовите медали на Държавното първенство по волейбол за юноши старша възраст. В отбора се завърна и опитният състезател Николай Тодоров след като за..

публикувано на 16.07.24 в 11:05

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата

Голяма победа в името на българския кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение: Йоана Георгиева е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата на Йоана Георгиева, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана Георгиева има право да представя България на..

публикувано на 16.07.24 в 11:03

Варненец стана световен шампион на Мастър шамипоната

Александър Григоров е световен шампион след участието си в Мастър световното първенство по кану-каяк за 2024 г. На гребния канал в град Пловдив, варненецът беше безапелационен победител с едноместно кану на 500 м. с време 1:59:540, като остави на повече от шест секунди след себе си втория - поляка Симон Цайбъл. Бронзът грабна украинецът Олександър..

публикувано на 16.07.24 в 11:02

Втора загуба за националите ни

Националният отбор за мъже под 18 години допусна второ поражение на Европейското първенство, на което страната ни е домакин (10-21 юли, София и Пловдив). "Трикольорите" отстъпиха с 0:3 (18-25, 23-25, 22-25) в среща от Ден 5 на Група I в столичната зала "Левски София". В днешният мач изпитвахме сериозни затруднения в атака (завършихме с 25%) и с..

публикувано на 16.07.24 в 10:56

Александър Бояджиев: Дайте ни Европейското първенство... (ВИДЕО)

Във Варна завърши двуседмичният маратон по плажен хандбал. Имаше Европейско първенство за юноши и девойки, а вчера завършиха европейските квалификации за мъже и жени. Със сигурност един човек ще запомни престоя си в морската сотлица само с добро. Става дума за националния селекционер на мъжете Александър Бояджиев. Той направи дебют, като..

публикувано на 15.07.24 в 11:55

Девойките U18 спечелиха първата контрола с Великобритания

Националният отбор на България за девойки U18 победи Великобритания с 69:55 в контролна среща, изиграна в Самоков.Двубоят е част от подготовката на баскетболистките на Маргарита Маринкова за Европейското първенство през август в Плоещ, Румъния.Двата тима ще премерят сили още веднъж днес от 16:00 часа, като мачът отново ще се проведе в „Арена..

публикувано на 15.07.24 в 10:46