Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания в помощ на 7-годишната Кали от Варна

| обновено на 21.01.22 в 10:15

Калина Димова е на 7 години от Варна. Детето расте жизнерадостно и щастливо, обградено от любовта и грижите на своите родители. През декември миналата година обаче изведнъж се преобръща. Детето е диагностицирано с тумор на десния яйчник, който засяга и гръбначния стълб.

В началото на януари, детето е транспортирано до Турция, където са му направени две операции. Интервенциите и последващото лечение обаче струват немалко пари, които са непосилни за семейството на Кали.

От скоро в социалните мрежи беше създаден онлайн благотворителен базар „Заедно за Кали”, а един от основните двигатели на кампанията е Даниела Йорданова.

Историята на момиченцето трогва много хора, които се отзвоват на апела на семейството и близките й и даряват средства за нейното лечение. Събраната до момента сума е около 245 хиляди лева. Те обаче са все още недостатъчни за да покрият цялото лечение, тъй като предстоят още терапии.

Всеки който желае да помогне, може да го направи като се включи в търга "Заедно за Кали" или чрез дарителската сметка: 

IBAN : BG87BUIN95611100694318; BIG: BUINBGSF
Средства могат да се даряват и по Пейпал.
Повече за кампанията разказва Даниела Йорданова:







БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Вой" - една история за крехкия баланс, отговорността и любовта в света на вълците и хората

Той се казва Александър Петров, а литературният му псевдоним е Александър Скалд . Със страст говори както за работата си като еколог в голяма природозащитна организация, така и за писането, и за проучванията за докторската си дисертация върху лисици и белки и тяхната роля в различни екосистеми,  за родното си място в Северозапада, за увлечението си по..

публикувано на 08.08.24 в 15:15

Във Варна строят все по-малки апартаменти

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради във Варна намаляват с 4.9%, докато жилищата в тях се увеличават близо три пъти, а общата им застроена площ намалява с 5.7%. Започнал е строежът на 44.1% по-малко други видове сгради с 67.5% по-малка РЗП. По започнато строителство на нови сгради област Варна е на четвърто място в..

публикувано на 08.08.24 в 11:59

Проектът за новата сграда на МГ- Варна зацикли между институции и обяснения

Има възможност още в рамките на този месец Община Варна отново да внесе проекта за нова сграда на Математическата гимназия. Това каза в сутрешния блок на Радио Варна председателят на Фондация Математическа гимназия Мартен Демирев. Строежът отпада от списъка на проектите, за които Варна трябва да получи 100 милиона лева от Министерството на финансите..

обновено на 08.08.24 в 10:44
Теа Монева

Дебютният роман на Теа Монева "Мандарини по Мариенплац" с премиера в Радио Варна

Тази вечер от 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна ИК "Жанет 45" представя дебютния роман на Теа Монева „Мандарини по Мариенплац“. Виолета Тончева ще представи младата авторка. Теа монева е родена във Варна, завършва Първа Езикова гимназия, а след това - "Фармация" в Германия, където се установява и работи в момента. "Много исках да напиша тази..

публикувано на 07.08.24 в 14:54

Латинофиеста на откритата сцена на Двореца в Балчик днес

За осми пореден път латинофиеста ще се проведе на откритата сцена на Двореца в Балчик. Събитието започва от 19.30 часа днес, а входът за него е свободен.  В шоуто ще участват  Алфредо Торес,  Дарлин Родригес (талантливата дъщеря на Долорес Естрада, световноизвестен модел и танцьорка от Куба) и  Светослав Стойчев, който има зад гърба си шест албума..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Банкси с втора анималистична творба в Лондон

Банкси представя второто си произведение на тема животни в рамките на 24 часа, на което два слона се протягат един към друг от затъмнени прозорци. Художникът потвърди най-новата си творба в публикация в Инстаграм, като стенописът е нарисуван върху стената на къща в Челси, югозападен Лондон. В понеделник той призна за творба, изобразяваща коза, кацнала..

публикувано на 07.08.24 в 09:30

Варна - есенен пейзаж през август

Купчини суха листна маса, неизметени улици, мръсни детски площадки и неугледни алеи във всички части на Варна. Такава е картинката в разгара на лятото, видяна през очите на хората във Варна. Мнозина от анкетираните не са съгласни с подобна картинка. Те са категорични, че усещането в целия град е, че липсва адекватна грижа по отношение на чистотата...

публикувано на 07.08.24 в 06:08