Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Движението по Аспарухов мост е нормално

Аспарухов мост
Снимка: Румен Сарандев

Няма протест на Аспарухов мост, показа проверка на Радио Варна. На място имаше и полиция, за да следи за безопасното преминаване по моста, след като вчера в един от варненските сайтове бе обявено, че варненци ще блокират моста заради високите цени на тока.

Движението на Аспарухов мост  в понеделник сутрин е интензивно, но нормално и се извършва и  в двете посоки. Няма заледени участъци.


Снимката е илюстративна
ВИЖТЕ ОЩЕ
lom2

На 22 май отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие

Биологичното разнообразие е превърнало Земята в уникално обитаемо място и има важно значение за обезпечаване благосъстоянието, прехраната и културната цялостност на хората. Отбелязва се по решение на 49-ата сесия на Общото събрание на ООН от 1995 г. в деня на влизане в сила през 1993 г. на Международната конвенция за биологичното разнообразие,..

публикувано на 22.05.22 в 08:10

Биг Бен се завръща и скоро ще зазвънни отново

Преобразяването на Биг Бен за 80 милиона британски лири е почти завършено, като реставрацията връща на най-известния часовник в света оригиналното му викторианско великолепие, пише "Скай нюз". Петгодишната реставрация на кулата включваше обширно скеле, 500 работници и в крайна сметка надхвърли бюджета..

публикувано на 22.05.22 в 07:37

"Книги за смет" - на 28 май във Варна

Десетото юбилейно издание на националната инициатива "Книги за смет" ще посети Варна следващата събота. Националното турне на екологичната инициатива ще обиколи 15 града, а всеки предал килограм пластмаса ще получи книга по избор. Във Варна инициативата ще се проведе на 28 май с начален час 10.00 ч. на паркинга голям хранителен магазин на ул...

публикувано на 22.05.22 в 07:14

Акция "Жълти стотинки" - на 4 юни във Варна

Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ отново ще бъде във Варна. Юбилейното изданиена благородната кауза ще се състои от 12 до 18 часа на 4 юни (събота) в пространството около сцена "Раковина" в Морската градина. За всеки участник в кампанията са подготвени официални грамоти, както и жълти балони за най-малките дарители.Организаторите..

публикувано на 22.05.22 в 07:12

Започва Световният икономически форум в Давос

Световният икономически форум (СИФ) се завръща в Давос на живо от 22 до 26 май. Форумът, който по традиция събира световния политически и бизнес елит, очертава насоките за развитието на света за поне година напред. Мотото на срещата тази година е "Историята в повратна точка: Правителствени политики и бизнес стратегии". Според очакванията на..

публикувано на 22.05.22 в 06:20
Световна здравна организация

Войната в Украйна и пандемията от Covid-19 са акцентите на срещата на Световната здравна организация

Войната в Украйна и произтичащите от нея заплахи за планетата, безкрайната пандемия от Covid-19 ще бъдат в центъра на срещата на Световната здравна организация, предаде АФП. 194-те страни членки на СЗО се срещат в Женева в неделя в този сложен контекст, за да изградят една по-ефективна и справедлива световна здравна система...

публикувано на 22.05.22 в 06:16

Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 92

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 92 при направени 2630 теста, показват данните от Единния информационен портал. Положителни са близо 3,5 процента от изследваните проби. Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е 1 163 317. Активните случаи са 83 645. Общият брой на хоспитализираните пациенти..

публикувано на 22.05.22 в 05:57