Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тежка техника влезе в комплекса дом "Младост" (СНИМКИ)

2
Снимка: Румен Сарандев

Тежка техника влезе в комплекс дом "Младост".  Припомняме, граждани излязоха на протест пред сградата на емблематичния балнеологичен център в събота. Те се противопоставят на инвестиционните намерения и изграждането нов модерен комплекс. Опасенията им са, че няма да бъдат запазени обществените функции на комплекса, където хиляди ползваха за лечение минералната вода с температура 47 градуса.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво да очакват четвъртокласниците на малките матури

Задачи, които изискват творчество и логическо мислене, са включени в тестовете на националното външно оценяване за IV клас на 26 и 27 май т.г., както и през предишните години. Очаква се на изпитите по български език и литература в четвъртък и по математика в петък да се явят почти 58 300 четвъртокласници в 1751 училища. И тази година изпитът по..

публикувано на 25.05.22 в 13:43
Йордан Господинов в студиото на Радио Варна

Йордан Господинов: Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата

„Секторът на рибарството и аквакултурите е силно неглижиран от държавата, а някои от фирмите са пред фалит“. Това каза в интерю за Радио Варна председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГФИШ“ Йордан Господинов, който е и генерален секретар на Консултативния съвет за Черно море. „Проблемите в сектора са много, като..

публикувано на 25.05.22 в 13:42
архив

До края на май местят над 6000 украинци от Варна в други градове в страната

До 27 май ще продължи анкетирането на украинците в хотелите във Варна и областта, а след това ще започне и преместването им. Това каза Благомир Коцев, областен управител на Варненска област по време на брифинг. Между 6000 и 7000 души ще бъдат транспортирани до други области. Около 18 000 от бягащите от войната ще бъдат преместени в държавни..

публикувано на 25.05.22 в 12:50
Bulgarian Education Minister Nikolai Denkov.

Николай Денков: Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина

„Нашите деца учат с месеци по-малко от връстниците си в чужбина. Това е много неравен старт“, каза по бТВ министърът на образованието Николай Денков. Според разчетите страната ни е последна по продължителност на учебните часове, особено в периода от първи до шести клас. Денков уточни, че разликата в продължителността е 25%. „Това трябва да се..

обновено на 25.05.22 в 11:50

111% ръст на приходите от нощувки във Варненско през март

Приходите от нощувки през март 2022 г. в област Варна достигат 2.7 млн. лв., като се отчита ръст със 111.6% в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от чужденци са 1.4 млн. лв., а от български граждани - 1.3 млн. лева. Това съобщават от Териториално статистическо бюро -Североизток. Броят на пренощувалите лица в местата..

публикувано на 25.05.22 в 11:48

Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството. „Не бива да допускаме нелоялни търговци да се..

публикувано на 25.05.22 в 10:10

Експерт: У нас на 90% се сеят вносни хибридни сортове слънчоглед, пшеница и царевица

Декарите със слънчоглед т.г. са почти същите като м.г. Все пак есенниците бяха засети м.г., когато не се знаеше, че ще има война. Дори това да беше известно, трябва да се спазват определени пропорции между житни и маслени култури. Така че, площите пак са над 7 млн. декара. Колкото до добива на слънчоглед, в последно време се чува, че има..

публикувано на 25.05.22 в 08:10