Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Младежи от Варна се включват в дългосрочна доброволческа инициатива

4
Снимка: Сдружение "За теб"

11 доброволци от Варна се включват в дейностите на различни организации, за да подпомагат ежедневната им работа, чрез проект на Сдружение „За теб“ по програмата “Европейски корпус за солидарност”. Това обяви за Радио Варна Мирела - Александра Захариева, от сдружението.

Младите хора ще работят в продължение на една година в дейности, свързани с младежко включване, неформално обучение, социалната сфера, спорт, култура и изкуство, както и международни отношения.


Четирима младежи ще работят във Фондация SOS Семейства в риск, където ще съдействат за дейностите на организацията. Трима ще бъдат в Скейт клуб Варна, като ще организират събития в младежки център “Хале 3”. Ще се занимават и с фотография, видеозаснемане, видео обработка и създаване на съдържание за социалните медии и мрежи.

В Спортен клуб по футбол на маса “Джа-Ра” един доброволец ще води тренировки за деца и младежи, ще поддържа комуникация с партньорите и ще подпомага популяризирането на дейностите.

Икономически университет-Варна също приема младеж и той ще е ангажиран в отдел “Международно сътрудничество”. Той ще консултира студентите по програма “Еразъм+” и ще помага с поддържането на каналите в социалните мрежи, като ще отговаря и за съдържанието в блога на отдела.

Ще има и един доброволец, който ще работи в Сдружение „За теб“. Неговата задача ще бъде участва в комуникационния екип и да популяризира възможностите по програмата и младежката мобилност.

Един доброволец в неравностойно положение ще подкрепи дейностите на арт-социалната работилница Място ЗА ТЕБ и ще се включи в творческите ателиета за деца и младежи в неравностойно положение.

Целите на проекта са да бъде стимулирано активното включване на младежта в дейности по интереси и да бъде подкрепен преходът от образование към заетост.


Снимките в публикацията са на Сдружение За теб.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Актьорът Красимир Ранков стана председател на читалищното настоятелство на читалище „Паисий Хилендарски – 1870

Актьорът от Балчик Красимир Ранков е избран за председател на читалищното настоятелство на централното читалище „Паисий Хилендарски – 1870“ в Белия град. На отчетно-изборното събрание е решено съставът на Управителния съвет да се намали от 11 на 7 членове, съобщи читалищният секретар Веселин Павлов. В новоизбрания състав влизат имената на Николай..

публикувано на 16.05.22 в 14:32

През юни започва изграждането на горски фитнес край Варна

Съвсем скоро Варна ще се сдобие с първия горски фитнес. Идеята за създаването на съоръжение с уреди от изцяло естествени материали е на Николай Колев и Красимира Маркович от платформата за спортни събития iRun. Фитнесът ще се намира на територията на Природен парк „Златни пясъци“ , а неговото изграждане се очаква да започне през юни...

публикувано на 16.05.22 в 10:26

Акция "Бира за смет" тази неделя във Варна

Спомняте ли си приказката „Сливи за смет” на Елин Пелин за момите, които се надпреварвали коя повече смет да събере, та повече сливи да вземе? Вдъхновени от този модел на мотивация на хората да пазят пазят чисто, от „Ротаракт клуб” - Варна организират поредната инициатива за събиране на отпадъци "Бира за смет" , която ще се проведе на 15 май (неделя)..

публикувано на 15.05.22 в 08:30

Днес ще можем да наблюдаваме пълно лунно затъмнение

Много жители на Земята ще могат днес да видят как Луната за кратко ще стане червена. Събитието ще отбележи първото за тази година пълно лунно затъмнение. Рядкото явление се дължи на преминаването на Луната през сянката на Земята, което блокира голяма част от светлината на Слънцето да достигне до..

публикувано на 15.05.22 в 05:40
Икономически университет - Варна

102 години от основаването на Икономически университет - Варна

Има действия, които оставят трайни следи, написа днес в профила си в социалните мрежи ректорът на ИУ проф. Евгени Станимиров. През 1896 г. група индустриалци и интелектуалци във Варна се обединяват около идеята за създаването на търговско училище. То става факт през 1904 г. – началото на т.нар. „7 тлъсти години за България“ – период на бърз..

публикувано на 14.05.22 в 14:05

ВСУ „Черноризец Храбър“ е домакин на конференция по проблемите на кръговата икономика

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ днес е домакин на конференция по проблемите на кръговата икономика. Конференцията се провежда в рамките на проект „Познаване на кръговата икономика в Черноморския басейн BSB-CIRCLECON - BSB 1021“ по съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за..

публикувано на 13.05.22 в 15:44

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени в Балчик за празника на града

Наситен е майският културен афиш на Община Балчик. Кулминацията е празникът на Белия град 24 май. Вечерта от 20,30 ч. на централния площад балчиклии и гости ще бъдат поздравени от Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Концерт-спектакълът ще спази традицията и ще покаже за десети път лица на Балчик, които със своята доброта, работоспособност,..

публикувано на 13.05.22 в 10:53