Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОК поставя условия

Автор:

Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой не са включени в програмата за лятната Олимипада в през 2028-а година в Лос Анджелис. МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма. Сред  28-те вида спорт са включени скейтборда, сърфинга и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио миналата година.

От МОК препоръчаха на съответните международни федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма.

Модерният петобой ще трябва да замени конната езда с друга спортна дисциплина след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пламен Кондов: Ушу е философия, която трудно се разбира (ВИДЕО)

Във Варна имаше силно състезание по ушу. Това беше държавният шамипон, който излъчи първенците в отделните стилове. Пламен Кондов е треньор, който е посветил целия си живот на ушу. С него коментираме изпълненията на отделните състезатели, а той ни дава много полезна информация за този спорт-философия.

публикувано на 23.09.24 в 11:05

Илиан Илиев и Кириакос Георгиу с мнения след дербито (ВИДЕО)

Варненското дерби по футбол завърши с успех на Черно море. „Моряците се наложиха след убедитеблна игра, като домакини на Спартак с 2-0. Ранен гол от дузпа на Сула промени изцяло хронологията на мача и домакините не успяха да се съвземат напълно. Второ попадение на Дуду буквално прекърши „соколите“. Имаше и викове оставка насочени към треньора на..

публикувано на 23.09.24 в 11:05

Говори капитанът на "моряците" Даниел Димов (lВИДЕО)

След победата на Черно море над Спартак /Вн/ в съблекалнята на "моряците" беше много шумно. Едвам успяхме да измъкнем капитана на тима Дани Димов за да чуем мнението му за мача.

публикувано на 23.09.24 в 08:24

"Черно море" надигра и победи "Спартак" в дербито на Варна

Двата варненски футболни отбора направиха добър мач в дербито на Варна, като Черно море се справи срещу Спартак с 2-0. Дузпа  8-та минута реализирана от Сула сложи края на надеждите на домакините. След нея отбора, като че ли рухна. След това Спартак намери сили да се върне в мача и създаде няколко опасни положения, но вратарят на "моряците" Пламен Илиев..

публикувано на 22.09.24 в 23:04

"Спартак" (Варна) загуби от "Черно море" с 0:2

С 0:2 завърши мачът от Вечното дерби на Варна - "Спартак" - "Черно море".  Феновете на вечното варненско дерби (снимки и видео) Моряците откриха резултата още в осмата минута, след като Мазир Сула вкара гол от дузпа. В 58-мата минута гол във вратата  на "Спартак" вкара Е. Фернандес Родригес дьо Соуза. Вечното дерби завърши с..

публикувано на 22.09.24 в 22:04

"Спартак"-Варна и "Черно море" в сблъсъка на Варна

"Спартак" (Варна) и "Черно море" се изправят днес един срещу друг в мач от деветия кръг на efbet Лига. "Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща двата тима..

обновено на 22.09.24 в 16:21