Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влъхова го заслужава

Автор:

Петра Влъхова грабна златния медал в женския слалом на Олимпийските игри в Пекин. Тя успя да заличи пасива си от 0.72 секунди след първия манш. На 0.08 секунди зад нея остана световната шампионка от Кортина д’Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер. Бронзът стана притежаниие на Уенди Холденер (Швейцария), на 0.12  от Влъхова.

Нашата Ева Вукадинова не успя да завърши втория манш след грешка в средата на трасето. Българката участва въпреки контузията, която получи в гигантския слалом в понеделник, която е принуди да кара със специална шина на дясната китка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българите на Игрите в Париж днес

Днес е четиринадесетият ден на Игрите в Париж. В 11:00 часа ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева започва участието си в квалификациите. В 12:40 часа трябва да започне двубоят на Биляна Дудова срещу шведката Йохана Линдборг в турнира по борба за жени в..

публикувано на 09.08.24 в 10:06

Ахмедов с голямо признание

Ахмед Ахмедов е номер 1 играч на третия кръг в efbet Лига. С двата си гола срещу ЦСКА София, той материализира страхотната игра на целия отбор в срещата. Ахмедов получи най-много гласове в анкетата сред треньорите на отборите в елита.

публикувано на 09.08.24 в 10:05

Ноа Сонко е преотстъпен от Лудогорец

Лудогорец преотстъпи Ноа Сонко Сундберг на турския Сивасспор. Роденият в Швеция национал на Гамбия ще играе в новия си тим под наем до края на сезона. Елитният отбор от югоизточната ни съседка ще заплати определена сума на тринадесеткратните шампиони за преотстъпването. В договора между двата клуба съществува и опцията за закупуването на Сонко..

публикувано на 09.08.24 в 10:04

Отличен Ботев /Пловдив/

Ботев(Пд) победи босненския Жрински с 2:1 в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Самуел Акере (35) откри за домакините. Кузе (77) възстанови равенството. Две минути по-късно Алекса Мараш (79) вдигна феновете на крака.Ботев гостува в Босна и Херцеговина на 15-и август.

публикувано на 09.08.24 в 10:03

Ибанес носи бронз за България в бокса от Париж

Боксьорът Хавиер Ибанес донесе бронзов медал за България от Олимпийските игри в Париж.  Той игра сърцато в кат. до 57 килограма срещу коравия киргизстанец Мунарбек Уулу, който е бронзов медалист от последното Световно първенство. Успехът в този мач спокойно можеше да бъде за нашия състезател. Много равностоен мач.

публикувано на 08.08.24 в 23:05

Божидар Андреев спечели

Божидар Андреев показа перфектна форма и тактика и взе бронзов медал в щангите за България на Олимпиадата в Париж. Той се пребори за третото място в кат. до 73 кг. Роденият в Сливен състезател се справи и в двете движения. Божидар е европейски шампион от 2024 и 2019 година. От световни първенства има бронз през 2019-та година.

публикувано на 08.08.24 в 22:50

Кимиа Ализаде носи бронзов медал за България от Олимпиадата

Кимиа Ализаде донесе бронзов медал за България от Игрите в Париж в надпреварата по таекуондо, кат.57 кг. След репежаш Кимиа изигра перфектен мач за третото място и успя да спечели медала след успех срещу китайката Луо Дзонгши.

публикувано на 08.08.24 в 22:29