Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милов с пояса на „Никола Петров“, Евелина Николова с купата при жените

Автор:

Кирил Милов стана носител на златния пояс “Никола Петров“ за най-добре представил се български борец в класическия стил на турнира във Велико Търново.

Световният и европейски вицешампион ликува безапелационно в категория до 97 кг, като по пътя записа четири успеха и не даде нито една точка на съперниците си.

„Турнирът беше много силен, с много медалисти от големи първенства – каза Милов. – Радвам се, че  се представихме добре целият отбор, макар че можехме и по-добре в някои категории. Но видяхме, че подготовката за европейското върви в правилна посока. Специално за моите срещи, мога да кажа, че съм щастлив, че успях да взема реванш от киргизстанеца Джурджурбеков и грузинеца Мелия, от които загубих на последните две състезания. Разбира се, за мен е огромна чест, че станах носител на пояса „Никола Петров“ и благодаря за гласуваното доверие.“

Евелина Николова, бронзова олимпийска медалиста, заслужи купата при жените. Тя тримуфира в категория до 57 кг, като в днешния финал също бе категорична – туш срещу индийката Срищи.

„Не очаквах подобро признание, тъй като и други момичета станаха шампионки на турнира – каза Евелина Николова. – Иначе си имаше притеснение на турнира. Все пак е пред българска публика, много бивши борци,  бяха дошли в залата, за да наблюдават схватките на живо. И имаше определен интерес какво ще им предложим ние. Доволна съм от представянето си, макар че все още не сме във върхова форма. Предстои ни още едно състезание преди европейското.“

Двамата получиха трофеите от президента на федерацията Христо Маринов. И бяха поздравени от кмета Даниел Панов.

При мъжете поясът „Дан Колов“ в свободния стил не бе връчен. Нито един от нашите състезатели не успя да стигне до титлата, затова управителният съвет на федерацията реши да не присъжда трофея.

В последния ден на надпреварата националите ни спечелиха още три титли. Миглена Селишка ликува при 50-килограмовите след туш над индийката Неелам. В класическия стил Айк Мнацаканян (77) също постигна победа с туш за 1,05 мин индиеца Сайджан, а младият ни талант Иво Илиев преодоля сърбина Себастиан Нед с 6:6, за да стъпи на най-високото стъпало в категория до 67 кг на класическия стил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заключителна среща с организаторите на 10-я пожароприложен турнир "Одесос"- Варна (ВИДЕО)

Днес на специално тържество беше закрит международния турнир по пожароприложен спорт "Одесос"-Варна. Това беше среща на организаторите със спонсори, доброволци, екипи и организации, които през годините са помагали за провеждането и организирането на тази проява, която се състоя за 10-ти път тази година. Раздадени бяха много благодарствени плакети и..

публикувано на 08.10.24 в 17:22

Пенко Златев: Амбицирани сме за силен сезон (ВИДЕО)

Хандбалистите на „Спартак“-Варна изиграха първия си мач от новото първенство при мъжете. Мачът беше истинско дерби, като изправи варненци срещу носителите на купата от миналия сезон, отбора на „Шумен“. Срещата трябваше да се играе в Шумен, но ангажираност на залата измести мача във Варна. „Спартак“ загуби с 23-30. Кратък разрез на този мач прави..

публикувано на 08.10.24 в 11:50

"Черно море" поднови тренировките

След двата почивни дни Черно море поднови тренировки вчера преди обед под ръководството на помощник-треньора Веселин Бранимиров.Той ще води „моряците“ до другата сряда, тъй като наставникът Илиан Илиев има мачове с националния отбор на България срещу Люксембург и Северна Ирландия в Лига на нациите. В заниманията в следващите 10 дни ще липсват..

публикувано на 08.10.24 в 10:23

Нов изпълнителен директор в ПФК Спартак-Варна

Иван Кирилов Иванов е новият изпълнителен директор на Спартак Варна. Роден е на 12.12.1973 г. и е преминал през всички детско-юношески гарнитури и представителния отбор.Той е тренирал под ръководството на Г. Капанов, Л. Горанов, Р. Димов, Кр. Зафиров, Д. Пенев и М. Миронов. Играл е рамо до рамо с Ж. Господинов, Ст. Найденов, П. Казаков, Ст. Дончев,..

публикувано на 08.10.24 в 10:22

Революционно решение в БФС

В централата на Българския футболен съюз в Бояна бе представен проект за отделянето на професионалната лига от БФС и администрирането й от страна на клубовете. Това се случи по време на дискусия, на която представителите на професионалните клубове бяха запознати с проекта и механизмите за действие в тази насока.  Презентацията бе представена от..

публикувано на 08.10.24 в 10:21

Изявление на Павлин Николов, бивш президент на ПФК Спартак-Варна

Изявление на Павлин Николов - президент на ФК Спартак Варна. Благодаря на соколите за мъжката игра и победа! Гордея се с отбора, който заедно с моя екип изградихме! Както заявих след тези два двубоя, се оттеглям от управлението и финансирането на клуба. Напускам, защото вандализмът и насилието нямат място не само в спорта, но и най-вече в..

публикувано на 08.10.24 в 10:20

Александър Везенков изведе Олимпиакос до първа победа в Гърция

Александър Везенков отново демонстрира изключително майсторство на терена. В първия кръг на гръцкото баскетболно първенство, крилото изигра ключова роля за убедителната победа на своя отбор Олимпиакос срещу Лаврио с 93:75 (19:22, 21:21, 29:21, 24:11). Българинът, който започна като титуляр, се..

публикувано на 08.10.24 в 09:34