Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в СУ "Гео Милев" във Варна в помощ на третокласник

Ученици, учители и родители от СУ „Гео Милев“ във Варна организират пролетен благотворителен базар „Подари усмивка!“, който започна вчера (23 февруари) и ще продължи до 2 март във фоайето на първия етаж на училището. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Никола Манев, ученик от III "в" клас. На базара се предлагат изработени от децата и родителите мартенички, картички, сувенири и всякакви празнични предмети за празниците 1-ви март, 3-ти март и 8-и март. Директорът на училището - Албена Павлова, е оптимист, че пълната сума за операция на мозъчен тумор и лечението в чужбина - близо 40 000 евро, ще бъде събрана, защото училищната общност е много сплотена, а и много варненци извън нея са се отзовали. "Никола е изключително мило и лъчезарно дете, много смело дете, което преживя тежки моменти през последните две години, свързани със заболяването, операциите, лечението и ние всички се надяваме на най-доброто за него."

Подробностите чуйте в звуковия файл:

Всеки, който иска да подаде ръка на семейството и да помогне за лечението на Никола, може да го направи дарение по сметката: 
Бенефициент: Фондация Мисия Живот 
Банка: Първа Инвестиционна Банка IBAN: BG53FINV91501017599400 BIC: FINVBGSF 
Основание: Дарение за Никола Манев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марина Великова представя "Ледовете на Антарктика" във Варна

Изложбата "Ледовете на Антарктика" на колегата Марина Великова от Българското национално радио ще бъде представена в 19 часа днес, 2 август, на входа на Морската градина във Варна.  Снимките са направени по време на участието и в 32-рата антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев. Представянето е по повод отбелязването на три..

публикувано на 02.08.24 в 16:40

Отбелязваме Илинден по стар стил

Илинден е денят, в който се почита Свети пророк Илия. По стар стил той се отбелязва на 2 август, а по нов - на 20 юли. Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей. Има поверие, че на този ден морето взима най-много жертви.  Днес имен ден имат: Илия, Илиян, Илин, Илина, Илияна, Илко.

публикувано на 02.08.24 в 09:41

Изложбата "Разкази от злато и сребро" от днес в Балчик

От днес до 14 октомври в Каменната зала на Двореца в Балчик е достъпна богата и много различна изложба, създадена да допълни събитията по отбелязването на 100-годишнината от началото на построяването на Двореца - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург, съобщават домакините от Държавния културен институт Представената в Каменна..

публикувано на 01.08.24 в 16:00

БАБХ въвежда допълнителни мерки срещу чумата по дребните преживни животни

Във връзка с влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция и заболяването чума по дребните преживни животни, със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се въвеждат допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на болестта у нас. Ръководството на Министерството на земеделието и..

публикувано на 01.08.24 в 12:45

80 години от рождението на изследователя на Варненския некропол отбелязват във Варна

През 2024-та се навършват 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на варненския халколитен некропол и откритото в него най-старо обработено злато в света. По този повод от 18 часа днес, 1 август – рождената дата на Иван Иванов , в зала „Одесос“ на Варненския археологически музей ще бъде представен юбилейният сборник „Да оставиш..

публикувано на 01.08.24 в 08:00

Поливно земеделие - възможно ли е в България?

От началото на тази година вече няколко пъти бяха подобрявани дневните рекорди за високи температури от времето, в което са били извършени първите измервания. Високите температури през зимата и екстремно горещото време през лятото, започнало още през месец юни, повдигнаха на дневен ред отново темата за поливното земеделие и огромната нужда от неговото..

публикувано на 31.07.24 в 17:15

Птицезащитни устройства монтираха в село Стожер

Птицезащитни устройства  бяха монтирани по електроразпределителни съоръжения в добричкото село Стожер.  Районът е част от главния маршрут на миграция на птиците от Европа към Африка и обратно - Via Pontica. Повишен риск за живота и здравето на птиците отчитат еколозите и експертите от ЕРП-Север. Пилотното поставяне на устройствата е преди..

публикувано на 31.07.24 в 15:40