Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК-Варна в готовност да оказва помощ на бежанци от Украйна

Снимка: Български червен кръст

БЧК-Варна в готовност да окаже помощ и да обгрижва бежанци от Украйна. Червенокръстката организация поддържа склад с най-необходимото за такива ситуации. Това каза председателят на Областната организация на БЧК  във Варна Илия Раев. Засега складът е зареден със 120 комплекта спално бельо и одеяла, а при необходимост от БЧК ще направят акция за събиране на провизии.

Чуйте още в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дъждовно време

Временно утре преди обяд валежите спират

През нощта валежите на много места ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще е променлива.  Само по Южното Черноморие все още ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и главно на юг от Бургас са възможни по-значителни сумарни количества. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-северозапад. Преобладаващи минимални..

публикувано на 31.08.24 в 15:26

До седмица ще приключи ремонтът на три улици в района на м. „Ален мак“

До седмица ще приключи ремонтът на улиците „Янко Славчев“, „Проф. Петър Минков“ и „Петър Попов“ в района на местност „Ален мак“, стана ясно по време на редовната среща в Общината, на която участваха кметът Благомир Коцев, експерти от администрацията, представители на ВиК дружеството и на фирмата - изпълнител. Ремонтът на трите улици се..

публикувано на 31.08.24 в 14:41

Унгария подкрепя пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България

Унгария подкрепя като въпрос от първостепенен национален и европейски интерес пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България, така че свободното преминаване да се осъществява и на сухопътните гранични пунктове. Това заяви Пал Жигмонд Барна, държавен секретар на унгарското Министерство на европейските въпроси. По време на кръгла маса,..

публикувано на 31.08.24 в 14:17

Евростат: Българите и румънците водят европейската класация- "неспособност да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома"

Румъния и България са на първо и второ място по фактора "неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома" на Евростат. Данните на Евростат показват значителни неравенства и дисбаланси по този показател сред страните от Европейския съюз. 60 процента от румънците не почиват, защото не могат да си го позволят, в..

публикувано на 31.08.24 в 11:21

За една година в Бургаска област за шофиране след употреба на алкохол или наркотици са отнети 646 моторни превозни средства

Въпреки постоянните проверки в Бургас, броят на водачите, качили се в автомобилите си след употреба на алкохол или наркотици, не намалява. Напротив, отбелязва се ръст на такива случаи и през месец август. Тъкмо в сезона на отпуските, ръстът на заловените пияни и дрогирани водачи, седнали зад волана. Това каза пред Нова ТВ инспектор Пламен..

публикувано на 31.08.24 в 10:29

Отново атака с нож в Германия, а властите призовават хората "да не говорят за терористично нападение"

Нападателка рани с хладно оръжие петима души в автобус в западния германски град Зиген, предаде ДПА, като се позова на изявление на германската полиция от вчера вечерта. Трима от ранените са в критично състояние. 32-годишната заподозряна за нападението е арестувана. Най-малко 40 души са били в автобуса, превозващ хора към градски фестивал в..

публикувано на 31.08.24 в 09:21

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, вече се охранява от НСО и МВР

Сигнал за нуждата от това е изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция "Национална сигурност". Той е подаден от г-н Джевдет Чакъров и касае г-н Ахмед Доган. Незабавно му  е осигурена охрана от НСО и МВР. В същото време стана ясно, че до месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с Ахмед Доган в столичния..

публикувано на 31.08.24 в 08:33