Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма верига супермаркети се отказа от промоционалното олио на 3,69 лв.

Голяма верига супермаркети се отказа от промоционалното олио на 3,69 лева с цел предотвратяване на напрежение.

До тук се стига, след като през изминалия уикенд в магазини в цялата страна се стигна до големи опашки, имаше дори бой, а възрастен мъж в Бургас почина докато чакаше на опашка.

"Продуктът традиционно присъства в промоционалните ни предложения. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка", казаха от веригата като добавят, че са били предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показаха стотици граждани тичащи и бутащи се за стек олио. В магазин в Кърджали се стигна и до насилие.

Днес министър-председателят Кирил Петков призова гражданите да бъдат спокойни, че продуктите няма да свършат. Той апелира хората да не се поддават на паника и на лъжливи новини от Фейсбук.

Гасим пожар след пожар, заяви Петков. Правителството следи внимателно дали всички продукти, увери премиерът. Той бе категоричен, че на пазара съществува спекула и, че цените трябва да се качват на база на инфлацията - с няколко процента, а не в пъти. Не се поддавайте на паника, за да не даваме възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода, заяви още Кирил Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина на Златния пясъци

Близо 1000 ментета на маркови дрехи и обувки иззеха от два магазина в курорта Златни пясъци, съобщават от полицията. Вчера, на територията на Златни пясъци бе проведена специализирана полицейска операция по линия „Интелектуална собственост“. Служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са намерили и иззели 443 броя шапки, 236 броя парфюма, 216..

публикувано на 12.07.24 в 15:12

Вик - Добрич приканва да се пести водата

Поради завишена консумация и високите температури, ВиК Добрич приканва гражданите да намалят консумацията на питейна вода, за да се предотврати влошаване на нормалното водоподаване. Работим на пълна мощност, но заради високото потребление, скрити аварии и проблеми в помпени станции, не можем да насмогнем и нормализираме водоподаването навсякъде,..

публикувано на 12.07.24 в 14:04
архив

70 декара гора са засегнати от пожара край каварненското село Видно

Пожарът край каварненското село Видно беше загасен снощи около 20.00 часа с участието на два екипа на пожарната в Каварна, два екипа на Държавно ловно стопанство - Балчик, както един екип от Добрич. Участвахме косвено в гасенето, коментира началникът на районната служба в Балчик Стелиян Стойчев, чиито екипи затова време поемат сигналите и в съседната..

публикувано на 12.07.24 в 13:31

Затварят за профилактика басейн „Юлиян Русев“

За три дни – от 7:00 ч. на 13 юли до 07:00 ч. на 16 юли ще бъде затворен за посетители басейн „Юлиян Русев“ в Плувен комплекс „Приморски“, съобщават от Общинското предприятие „Спорт“. Причината е необходимостта от периодична профилактика, съгласно Инструкция №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка.

публикувано на 12.07.24 в 11:47

Президентът връчва втория мандат другата седмица

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство другата седмица. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024", съобщава БНР. "Първо искам да призова народните представители да осмислят в дълбочина динамиката на..

публикувано на 12.07.24 в 09:10
Президентът Румен Радев (в средата) и съпругата му Десислава Радева (вдясно) пристигат на летище

Румен Радев ще наблюдава учението Бриз от Бургас

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще наблюдава демонстрация на отбранителни способности в морски операции по време на международното учение Бриз днес. В 8.30 часа президентът ще бъде посрещнат с военни почести на Морска гара - Бургас, където ще приеме строя на почетния караул. След което ще се качи на борда на..

публикувано на 12.07.24 в 06:29

Остава горещо с температури до 39 градуса

Най-ниската температура на въздуха измерена в 6 часа тази сутрин е в Шумен 19 градуса. По 20 градуса отчетоха термометрите в Русе, Силистра и Карнобат. 23 градуса е в Разград и Бургас, 24 – в Шабла и Ахтопол, 26 – във Варна и на носовете Калиакра и Емине. Вятър с посока север – североизток и със сила 14 м/с с пориви до 17 м/с духа сутринта в района..

публикувано на 12.07.24 в 06:16