Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

От 1 май Синя зона и през почивните дни във Варна

Част от маркираната синя зона по бул.Сливница
Снимка: Радио Варна

От 1 май във Варна се въвежда Синя зона и през почивните дни - събота и неделя, това съобщи Младен Иванов - ръководител на общинското​ предприятие "Паркинги и синя зона".

Предстои предложението да бъде гласувано от Общинския съвет във Варна.

Ще има и възможност за абонамент за цял ден, каза още за Радио Варна Младен Иванов:

"Ако се приеме промяната в наредбата за организация на движение Синя зона ще работи от 9.00 ч. до 20.00 ч. и в събота и неделя, без официални почивни дни. Планираме да го въведем от 1 май.", обясни Иванов и поясни, че цените и условията ще си останат същите.
 

Планира се и въвеждане на целодневна услуга за паркиране през мобилното приложение за синя зона. Цената ѝ ще бъде 16.00 лв. на ден.

Във Варна въвеждат Зелена зона за паркиране от 1 ноември

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Варна и Енергото обсъдиха съвместни действия при бедствия и подобряване на мрежата в местностите

Кметът на Варна Благомир Коцев и представители на  ЕНЕРГО ПРО обсъдиха съвместни действия при бедствия и аварии и изграждането на нови електроразпределителни мрежи в местностите. Днес във Варна се състоя поредната среща от планираната програма на управи-телите на ЕНЕРГО-ПРО за обсъждане на теми от взаимен интерес с представители на местната власт на..

публикувано на 01.12.23 в 16:25

ОбС-Варна избира председатели на комисии на 7 декември

Общинският съвет на Варна ще заседава на 7 декември. На сесията местните депутати трябва да изберат зам.-председател и председатели на постоянните и временни комисии. Ще бъдат гласувани и измененията и допълненията в Правилника за организация и дейността на ОбС- Варна.

публикувано на 01.12.23 в 15:15

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира, съобщиха кметовете на населените места във връзка с вчерашното недоволство , изразено пред Общинския съвет в Балчик, да се вземат мерки срещу безводието, което мъчи селищата в последните седмици. Кметът на Дропла Денчо Попов заяви, че днес и при тях водоподаването се нормализира. Не е така в село..

публикувано на 01.12.23 в 14:49

Водата във Варна поскъпва - 5,47 лева за кубик

Водата във Варна отново поскъпва. Ще плащаме по 5,47 лева за кубик от 1 януари. През 2024 г. за 8 регионални дружества се предвижда увеличение под 10% на цените на ВиК услугите спрямо действащите цени на ВиК услуги за 2023 г. - в областите Кюстендил, Шумен, Перник, София - област, Силистра, Стара Загора, Варна и Плевен. За 6 дружества планираното..

публикувано на 01.12.23 в 14:23
Премиерът Николай Денков.

Николай Денков: Няма да се продават земи от поземления фонд

Няма да се продават земи от поземления фонд на държавата, заяви премиерът Денков в НС, предаде БНР. "Няма да се продават земи и тази тема е приключена! Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието! Аз говорих и с двамата министри. Никой от тях няма нито желание, нито намерение, всъщност няма и..

публикувано на 01.12.23 в 14:14

Седем ясли във Варна имат нужда от ремонт

Седем от 12-те ясли във Варна имат нужда от ремонт и разширяване на базата. Около 20 млн. лева ще са необходими за реновирането им и изграждане на допълнителни пристройки. Това съобщава във Facebook кметът Благомир Коцев. Той подчертава, че по време на кампанията при срещите си с много родители се е откроил основният проблем - липса на места.

публикувано на 01.12.23 в 13:34
Снимката е илюстративна.

Локомотив на пътнически влак се запали

Бързият влак № 464 от Димитровград за Горна Оряховица престоява от 07:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово поради възникнала повреда в помощния двигател компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим. Локомотивната бригада е реагирала своевременно, след като забелязват дима задействат..

публикувано на 01.12.23 в 10:24