Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призив за дарители за новата сграда на Карин дом

Строежът на новата сграда на Карин дом върви по план и вече е с акт 15. За успешното завършване на новия център са необходими обаче допълнителни средства. Затова и от фондацията набират дарители. Парите ще бъдат вложени в оборудване за различните дейности, които осъществяват.

Новата сграда трябва да бъде официално открита през септември. Модерният терапевтичен център ще бъде разположен в разширената централна част на Варна – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров“, в двора на средношколските общежития.

"В момента имаме довършителни дейности, свързани с различните зони на самата сграда. Имаме нужда от дофинансиране на физиотерапия, индивидуалната групова работа, Монтесори центъра, както и други зони от самата сграда, тъй като все още не е дообзаведен центъра", съобщи Венета Милева, мениджър „Маркетинг и комуникации“.

За това дообзавеждане ще са необходими над 230 хиляди лева и затова от Карин дом са започнали кампания за набиране на средства.

"Чрез дарителската ни страница, която могат да намерят на сайта на Карин дом, може да бъде подкрепена дейността ни по различни начини. Чрез дарения, като има възможност да бъде направено както еднократно дарение, така и месечно дарение. Също така може да бъде използвана банковата сметка, за да бъде направено дарение, DMS също е възможен, както и продукти с кауза, които Карин дом предлага."

На страницата на Карин дом в интернет може да се следи и строежът на сградата – актуални видео кадри и галерия от снимки.


Междувременно от Карин дом организират и безплатни консултации за деца до 3 години със Синдром на Даун.

"Кампанията ни в момента е от екип „Ранна интервенция“, които ще направят безплатни консултации за семейства от цялата страна с деца със Синдром на Даун. Информация родителите може да намерят на нашия сайт, записванията стават чрез формуляр, като човек от нашия екип се свързва със семействата, за да се определи начинът на консултиране. За варненски семейства консултациите са на място в Карин дом или в Дома на семейството, а за семейства от страната предвиждаме онлайн консултации", допълва Венета Милева.

Записванията са до края на март.

Чуйте целия репортаж в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
В Силистра започва кампания за превенция на телефонните измами.

Двойно увеличение на телефонните измами

"Трябва хората да проверят дали телефонния номер е на техен близък или роднина. Има приложения, през които може да се провери. Измамниците стават все по-изобретателни". За това предупреди Златка Падинкова, началник на сектор "Измами" в 'Национална полиция. По думите ѝ от началото на годината до края на месец август са извършени общо 188 измами,..

публикувано на 28.09.24 в 15:45

Първото издание на фестивала ПивоVarna идва с богата програма и много бира

ПивоVarna е най-новият варненски фестивал, посветен на бирата! Първото му издание ще се проведе от 3 до 6 октомври на пространството под Пантеона в Морската градина, а амбициите на организаторите са събитието да се превърне в най-големия ежегоден фестивал на бирата в България. Богата музикална програма, над 50 вида бира от няколко континента,..

публикувано на 28.09.24 в 15:30

Информационен ден за репродуктивното здраве се провежда във Варна

Информационен ден за репродуктивното здраве организират от фондация „Искам бебе“ и община Варна. Медиен партньор е Радио Варна, а събитието продължава до 17 часа на алеята пред радиото. Всички, които желаят, могат да получат безплатни консултации от водещи специалисти - д-р Симона Анжел, доц.Стефан Кисьов, д-р Веселина Добрева и Катя..

обновено на 28.09.24 в 15:06

Под 1% от изследвания пчелен мед е с наличие на забранени лекарства

Мнозина наричат пчелния мед натурален антибиотик от природата, за който знаем, че е изключително полезен за здравето. За да е така обаче, медът трябва да е истински, качествен и по възможност да не съдържа той самия някакви антибиотици или други лекарствени препарати. Уви. Случва се контролните органи в лицето на Българската агенция по..

публикувано на 28.09.24 в 14:15

Семейният празник "Варна играе" - тази събота в Морската градина

За седми пореден път във Варна ще се проведе  семейният празник „ВАРНА ИГРАЕ“.  Събитието ще бъде от 10.30 до 15 часа в района на Морско казино и сцена "Раковина" в Морската градина и е напълно безплатно, подчертават организаторите.  Тази година освен ретро игрите - фунийки, лагерни колички, прашки, топки и въжета, семеен волейбол, налъми, дървени..

обновено на 28.09.24 в 08:49

CINELAND® ЗАВРЪЩА IMAX ИЗЖИВЯВАНЕТО® В „CINELAND GRAND MALL“ - ВАРНА

Cineland®, новият оператор на кинокомплекса в Grand Mall - Варна, обяви днес, че зрителите, които ще посещават кинокомплекса, отново ще могат да се насладят на най-иновативното в света кино изживяване, когато IMAX® локацията отвори врати отново в края на ноември тази година. IMAX локацията ще бъде изцяло обновена с луксозни „реклайнър“ седалки,..

публикувано на 27.09.24 в 17:10

Фотографска изложба представя кварталите и хората на Варна

Груповата фотографска изложба „НА ФОКУС – Градска среда: кварталите и хората на Варна“ се открива днес  в пространството за култура и обучение „Аморфа“ (на ул. „Драган Цанков“ №10 до Адвокатската градинка във Варна). Събитието е с вход свободен и ще остане отворено за посетители до 4 октомври.  Десет млади фотографи представят свои серии,..

публикувано на 27.09.24 в 12:17