Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ердоган: Няма да се присъединим към санкциите срещу Русия, не мога да оставя народа си да мръзне

Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: БГНЕС

Турските власти няма да се присъединят към санкциите срещу Русия, тъй като не могат да позволят на своите граждани да „замръзнат без руски газ“. Това каза турският президент Реджеп Ердоган пред турски журналисти на борда на самолета, с който се връщаше от срещата на върха на НАТО.

"Що се отнася до санкциите, ние оценяваме определени линии на ООН, но нека не забравяме, че не можем да оставим настрана отношенията си с Русия. Знаете, че отдавна обясних това, защото днес, ако разглеждаме само природния газ, получаваме около половината от природния газ, който потребяваме, от Русия. Освен това днес строим атомната електроцентрала "Аккую" заедно с Русия. Не можем да загърбим всичко това. Когато казах това на френския президент Еманюел Макрон, той ми отговори: "Прав сте." Първо, не мога да оставя хората си да мръзнат през зимата и второ, не мога да рестартирам напълно тази наша индустрия", цитира думите му „Хюриет“.

Твърдения като това, че Турция би могла да достави на Украйна С-400 в замяна на отмяна на санкциите, имат за цел да ударят Анкара и да ѝ създадат проблеми, каза още той.

"Както казахме и преди, въпросът със С-400 е затворен за нас. Тя е наша собственост, за да гарантираме сигурността си. Друг е въпросът, че нашият ръководител на службата за връзки с обществеността на президентската администрация Фахреттин Алтун вече даде необходимия отговор. Това им е достатъчно, няма нужда от нищо повече. Защото цялата им работа е да създават бъркотия. Те се интересуват от това "как още можем да ударим Турция и да ѝ създадем проблеми“, каза Ердоган.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новите цени за такситата в Балчик влизат отново на сесия, след като бяха отменени

Решението на балчишкия общински съвет от месец октомври за поскъпване на минималните и максимални цени за таксиметров превоз през 2023 година беше отменено на днешното ноемврийско заседание, тъй като преди това бе върнато от областния управител като незаконосъобразно. След спазването на нормативните изисквания, новите цени ще бъдат внесени за..

публикувано на 29.11.22 в 18:28
Десислава Атанасова

Десислава Атанасова: Готови сме да получим първия мандат

Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство, заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя информира, че още в понеделник е изпратила управленската програма на ГЕРБ на всички парламентарни групи. Ще предложим контактни групи по различните секторни политики, допълни Атанасова. Ясно е, че ако с..

публикувано на 29.11.22 в 17:50

Депутатите приеха на първо четене удължения Бюджет за догодина

След повече от 4 часа обсъждания и дебати, народните представители приеха на първо четене удължаването на бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Здравната каса, и като цяло на Държавния бюджет. Това стана със 127 гласа "за", 2 "против" и 90 гласа "въздържали се", предаде  БГНЕС. По време на дебатите в пленарна зала се чуха множество..

публикувано на 29.11.22 в 16:12

Пловдив оспорва в съда решението за прехвърлянето на варненските акции в Панаира

Община Пловдив оспорва в съда решението на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“  за апортиране на акциите на Община Варна в Панаира в дружеството. Община Пловдив заведе иск пред Окръжния съд, с който оспорва законосъобразността на взетите решения на 24 ноември, чрез които делът на Георги Гергов в Панаира станаха 79%, предаде..

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Отказваме се от онлайн покупка до 14 дни

След по-интензивното пазаруване от кампаниите за Черния петък много потребители ще поискат да се откажат от онлайн покупките си, защото не са ги харесали или са ги направили импулсивно и впоследствие са осъзнали, че не са им потребни. От платфорамта „Ние, потребителите“ подготвиха образец на формуляр за отказ от покупка от електронен магазин, който да..

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Варна - трета по брой заети лица след София и Пловдив

По брой на заетите лица област Варна е на трето място в страната след област София (столица) и област Пловдив, съобщават от Териториално статистическо бюро-Североизток.  По  коефициент на заетост Варна е на второ място след област София (столица).  През третото тримесечие на 2022 г. заетите лица на възраст 15 - 64 навършени години са 236. 3 хил...

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Паркинг „Двореца" край Балчик няма да влиза в „синята зона", ще бъде нает след търг

Четири имота в Балчик да бъдат продадени на търг одобри днес Общинският съвет, като три от тях са в местността Двете чешми. Друго решение на местните депутати от днес касае пореден търг за отдаване под наем на публична общинска собственост – а именно паркинг „Двореца“ и  паркоместата в посока алея „Ехо“ и кръстовище „Двореца “. С рокът на сегашния..

публикувано на 29.11.22 в 15:20