Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдруженията на заведенията настояват: Долу маските!

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отпадането на епидемичната обстановка трябва да означава само едно – ДОЛУ МАСКИТЕ! – това се казва в становище на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Съюза на заведенията в България (СЗБ), изпратено до медиите. Според  тях oтпадането на епидемичната обстановка удари само бизнеса и работещите на първа линия.

“Отпадането на епидемичната обстановка означава единствено спиране на и без това липсващата подкрепа за българския бизнес и на бонусите за всички работещи на първа линия в борбата с COVID-19. Това разбрахме от изказване на председателя на комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев“, се казва в становището.

“Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка”, каза Тонев и допълни: “Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали.”

„Тоест – държавата отново използва популистки методи, с които да каже, че мерките падат, но всъщност да вземе от трудещите се хора и бизнеса дори мижавата подкрепа, която се правеше, че им оказва, а да остави всички рестрикции, които налага. И да не забравяме, че от две години, не само персоналът в заведенията, а и изобщо на служителите в търговските обекти, се налага да работят с поставени маски. Е, ние не сме съгласни повече с този тормоз и кошмар. Крайно време е да загърбим имитацията на мерки, които водят единствено до условия за корупция и извиване на ръце. Крайно време е да спрем бизнеса! Бизнесът, свързан с пандемията!

Мислите си, че е хитро, но е много прозрачно…

Вече сме се отказали да ни помагате, но сме на фаза, при която настояваме поне да не ни пречите. Ако пречите нарочно, молим – спрете! Ако го правите от некадърност, опитайте да се ограмотите в най-кратки срокове, докато още съществуваме…

Отпадането на епидемичната обстановка трябва да означава само едно – ДОЛУ МАСКИТЕ!“, заявяват от БАЗ и СЗБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Радев ще бъде в Париж за откриването на Летните олимпийски игри

Президентът Румен Радев ще посети Париж за началото на Олимпийските игри през лятото. Държавният глава е бил поканен от френския президент Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Днес Радев ще е част от Срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", предаде БНР .  Утре Румен Радев ще гостува на българското..

публикувано на 25.07.24 в 11:30

19 плажа в област Добрич остават без охрана това лято

Деветнайсет плажа на територията на област Добрич остават без охрана през настоящия летен туристически сезон. Процедурата по възлагане на обществената поръчка е била прекратена, след като единственият явил се кандидат е бил отстранен. Без водни спасители са десет плажа в община Шабла, пет в община Каварна и четири в община Балчик. От Областния съвет на..

публикувано на 25.07.24 в 10:48

"Аз вярвам и помагам" дарява апаратура за детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна"

Сдружение "Аз вярвам и помагам" днес предоставя дарение от 150 хиляди лева за  детската хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение “Св Анна" във Варна. Със средствата бе закупена чисто нова апаратура в помощ на лечебницата - хирургически инструменти, операционни маси, лампи и др.  Голямото дарение е в помощ на хиляди бебета и..

публикувано на 25.07.24 в 10:00
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Няма да обжалваме решението на съда за Пловдивския панаир

Община Варна няма да обжалва решението на Софийския градски съд, който обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Това подчерта от официалната си страница във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.  Софийският градски съд (СГС) обяви за нищожно апортирането на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир...

публикувано на 25.07.24 в 09:37

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : На  25.07.2024 от 09:00 ч. до 10:00 ч.   и от 14:00 ч. до 15:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна -..

публикувано на 25.07.24 в 05:56
Резерват

Времето ще е облачно с валежи

Днес облачността ще е по-често значителна с валежи от дъжд, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север и северозапад, който привечер във вътрешността ще отслабне. Максималните температури ще се понижат и днес ще са между 24° и 29°, за Варна около 29°...

публикувано на 25.07.24 в 05:56

Обявиха процедура за ремонта на общежитието "Михаил Колони"

Община Варна обяви процедура за провеждане на пазарни консултации за ремонт, рехабилитация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Центъра за професионално и личностно развитие - средношколско общежитие „Михаил Колони“. Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от общинския пресцентър...

публикувано на 24.07.24 в 18:05