Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ученици от СУ "П. Яворов" обмениха опит с връстници в Сицилия

5
Снимка: ОУ "П. Яворов"

Екип учители и ученици от Средно училище „Пейо Яворов“ във Варна се завърна преди броени дни от поредната обучителна мобилност по програма "Еразъм +" в град Агридженто, Сицилия.

Работната визита е по проект „Обърната класна стая - от ученици за ученици“, в който освен варненското училище участват гимназии от още четири държави - Австрия, Ирландия, Италия и Словения, разказа в интервю за Радио Варна Даниела Лазарова - учител по английски език и координатор на проекта.

Като вълнуващо преживяване, от което са почерпили нови познания, умения и опит определят визитата в партньорската държава по проекта дванайсетокласниците Мартин Маринов и Николай Драгнев.

В екипа на варненската група, посетил италианското училище "Ана Франк", са участвали ученици от шести, седми, девети и дванадесети клас.

Учениците са работили в международни екипи и са подготвяли заедно обучителни видеа в областта на изучаването на чужд език, математика, спорт, география, история и опазване на околната среда.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

На Никулден раздават рибен курбан във Варна

На Никулден във Варна, от 11.00 часа, пред православния храм „Св. Николай Чудотворец”, ще се проведе военен ритуал и ще бъде отслужен молебен за здравето и силата на всички моряци по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски – закрилник на моряци и рибари. След приключването на ритуала на гражданите и гостите на град Варна ще бъде раздаден..

обновено на 02.12.22 в 19:36

Отварят безплатна ледена пързалка във Варна

Безплатна ледена пързалка край входа на Летния театър във Варна ще бъде отворена за гражданите и гостите на града от 6 декември до 16 януари, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Ползването на  съоръжението ще става на сесии от по 30 минути. Максималният допустим брой граждани за една сесия не трябва да надвишава 20 души. Кънки ще се..

публикувано на 02.12.22 в 17:32

Автентични предмети от морската история на България представя Военноморският музей във Варна

Находки от морското дъно, водолазно оборудване, вещи на офицери, фотографии и документи от различни периоди и събития през миналия век – това са само една малка част от експонатите, които могат да бъдат видяни в откритата днес изложба „Многото пътеки на морската история” във Военноморския музей във Варна. Експонати, които са били дарени през..

публикувано на 02.12.22 в 17:06

"Бележити тракийци, свързани с варненския край" обсъждат на форум във Варна

Музеят за нова история на Варна бе домакин на форум на тема "Бележити тракийци, свързани с варненския край". На събитието присъстваха историци, архивисти, краеведи и наследници на тракийски българи, които споделиха своите научни изследвания, проучвания и родови истории. Форумът се провежда по инициатива на филиала на Тракийския научен..

публикувано на 02.12.22 в 14:05

На Никулден палят светлините на коледната елха във Варна

Светлините на градската коледна елха във Варна ще светнат навръх Никулден, 6-ти декември, от 18 ч. на площад „Независимост“. Тази година в украсата на 12-метровото живо дърво са използвани над 23 000 енергоспестяващи светодиоди и нов триизмерен връх, съобщиха от Общинския пресцентър.  По традиция празникът ще започне с детски концерт, в който..

публикувано на 02.12.22 в 11:27

Кулинарен празник в навечерието на Никулден подпомага Дома за стари хора "Гергана"

 В навечерието на Никулден Варненска туристическа камара организира кулинарен празник със състезателен елемент. В конкурса индивидуални участници, отбори на учебни заведения, курортни комплекси и елитни ресторанти ще демонстрират професионалните си кулинарни умения и таланти, като се представят със свои оригинални ястия и специалитети, които гостите..

публикувано на 02.12.22 в 08:23

Как да изберем безопасни електрически лампички за Коледа

Традиционно, седмици преди Коледа, започваме да избираме украсата за празничната елха, в която почти задължително присъстват и електрическите лампички. Те обаче могат да бъдат опасни, предупреждават  от платформата „Ние, потребителите”. Експертите дават съвети как да си изберем лампички, които да са безопасни: Когато избирате светещите гирлянди,..

публикувано на 01.12.22 в 19:42