Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готвят редица ремонти на улици и в "Младост"

Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти в район „Младост“. За част от тях средства ще бъдат осигурени от дългосрочен заем, който трябва да бъде разгледан заедно с проектобюджета на града за 2022 година на сесия на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Отделно от това са предвидени средства за основни ремонти на уличната мрежа и в капиталовата програма на общината.

Проектите, които са планирани да бъдат реализирани до 3 години със средства от заема, са:

Основен ремонт на ул. „Младежка“ в участъка от бул. "Република" до ул. "Тихомир", вкл. ремонт на пешеходен подлез при сп. "Драгаш" и транспортно съоръжение - автомобилен надлез над Елпромско дере, по плана на 16 м.р;

Тук са предвидени за изпълнение следните видове дейности:

  • Основен ремонт на уличното платно – участък около 800 м и подобряване на технико-икономическото състояние и дълготрайността на пешеходен подлез при сп. „Драгаш“;
  • Подобряване на технико-икономическото състояние на транспортно съоръжение – автомобилен надлез над Елпромско дере;
  • Изграждане на пешеходни тротоари с осигурена достъпна среда;
  • Реконструкция на съществуващите ВиК проводи и изграждане на нова техническа инфраструктура;
  • Изграждане на енергоефективно улично осветление;

Реконструкция на ул. „Прилеп” в участъка от бул. „Ян Палах” до вход м-ст „Пчелина“, гр. Варна” – II и III етап. Предвидени са за изпълнение следните видове дейности:

  • Основен ремонт на уличното платно – участък около 700 м;
  • Изграждане на пешеходни тротоари с осигурена достъпна среда;
  • Изграждане на енергоефективно улично осветление;

Проектът обхваща част от II етап, за останалата част от него и за етап III ще се изготвя инвестиционен проект. За етап I и част от II са осигурени средства от бюджета на Община Варна.

Основен ремонт на ул. "Поп Димитър" - от бул. "Цар Освободител" до о. т. 255, по плана на ж. к. "Възраждане" 3 м. р.;

Основен ремонт на ул. "Петко Стайнов", по плана на 26-ти м. р.;

Основен ремонт на ул. от о.т. 68 до о.т. 72 и улица от о.т. 72 до о.т. 65 по плана на 26-ти м. р.;

Основен ремонт на ул. "Мечтание" от ул. "Васил Чекаларов" до улица западно от парк "Младост", по плана на ж. к. "Младост" 1-ви м.р.;

Основен ремонт на ул. "Хан Кубрат" от бул. "Христо Смирненски" до ул. "Добрин Василев“;


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музеят на Възраждането с вход свободен на 24 май

Музеят на Възраждането във Варна ще работи с вход свободен на 24 май, съобщиха от Регионалния исторически музей.  В Деня на Светите братя Кирил и Методий обектите, отворени за посещение в системата на РИМ-Варна, са следните: -  Музей на Възраждането Работно време: 10:00 – 17:00 часа с ВХОД СВОБОДЕН -  Музеен обект "Аладжа манастир" Работно..

публикувано на 21.05.24 в 13:56

Отстраниха директора на Областното пътно управление във Варна заради катастрофата с НСО

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното производство, служителите са..

публикувано на 21.05.24 в 12:13

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла,  са задържани лица, които са..

публикувано на 21.05.24 в 11:47

Главчев изиска проверка на пътя до Аксаково, където катастрофира кола на НСО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената пресслужба.  От..

публикувано на 21.05.24 в 11:12

ЦИК прие указанията за вота, бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как ще се..

публикувано на 21.05.24 в 11:03

Учениците, на които се е паднала "проблемна матура", ще получат 4 точки от МОН

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:23

Акция в "Максуда" за купуване на гласове във Варна, има задържани (СНИМКИ)

Над петима са задържани към този момент при акция в квартал "Максуда" във Варна.  Специализираната полицейска операция е  за противодействие на престъпления по политически права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. Акцията се провежда от тази сутрин на територията на цялата област, съобщи комисар Веселин..

публикувано на 21.05.24 в 10:10