Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Очаква се протестно шествие на превозвачите да мине през Варна

Аспарухов мост
Снимка: Румен Сарандев

Протестът на превозвачите във Варна започва в 9.30 часа днес, съобщиха за Радио Варна от КАТ-Варна. Превозвачите се събират основно с товарни автомобили на всички входни пунктове на града, като най-много ще бъдат на входа от автомагистрала Хемус. Очаква се шествие по вероятен маршрут – центъра, Катедралата, Аспарухов мост до спирка Джанавара и в обратна посока, казаха още от КАТ-Варна. Протестът е разрешен до 22.00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да се популяризира възможността да ходим на театър, кино и музеи с ваучери за храна

Ваучери за храна вече могат да се използват като разплащателно средство при посещение на културни събития. Необходима е тази възможност да бъде по-добре популяризирана. Това каза във Варна депутатът от "Демократична България" Стоян Михалев, който е и заместник-председател на парламентарната комисия по култура и автор на предложението за ваучерите...

публикувано на 04.07.22 в 17:30
Руският външен министър Сергей Лавров.

Лавров: Русия ще отговори реципрочно на България за дипломатите

Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото, заяви руският външен министър Сергей Лавров , предаде БНР. Според руския външен министър решението за експулсиране на 70 служители на руското посолство в България е свързано с натиск на Вашингтон върху София. "Това не е самостоятелно решение на действащия премиер, който има абсолютно..

публикувано на 04.07.22 в 16:37

Служители на МВР: Превърнахме се в министерство на всичките работи

Рискът, стресът и проблемите в системата на МВР бяха обсъдени на регионален форум във Варна, организиран от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР).  На него бяха представени резултатите от изследвания по норвежки проект за професионалния стрес и рискът на работното място. Един от анализираните проблеми беше лошото състояние на..

публикувано на 04.07.22 в 16:10

22-годишен криминално проявен е убитият в центъра на Варна

22-годишен криминално проявен е намереният мъртъв мъж в центъра на Варна. Той  бе открит тази сутрин с множество прободни рани до пейка пред Археологическия музей. Причината за смъртта е остра кръвозагуба вследствие на раните, съобщи за Радио Варна окръжният прокурор Красимир Конов.  Труп на мъж е открит в центъра на Варна

публикувано на 04.07.22 в 15:55

Производител: 0% ДДС за хляба няма да свали цената

Нулевата ставка на ДДС за три вида хляб, няма да доведе до промяна и спадане на цените за потребителите, поради високите цени на енергоносителите и горивата. Това мнение изрази хлебопроизводителят Светослав Дончев от Варна. Той има двадесет служители и цената на хляба, който произвежда е нараснала от 1 лев на 1.70, за съвсем кратко време...

публикувано на 04.07.22 в 15:40

Ще обсъждат казуса с боклука на Варна на специална среща

Проблемите на сметосъбирането на Варна ще бъдат разглеждани на специално заседание на комисията по Благоустройство и комунални дейности към местния общински съвет.  Покани ще бъдат отправени освен към съветниците и представителите на администрацията, но и към граждани и НПО, КАТ и Пътна полиция, еколози и пр., каза днес председателят на..

публикувано на 04.07.22 в 15:29

Задължително предучилищно образование ще има само в детските градини в Добрич

Групи за предучилищно образование в училищата в Добрич няма да бъдат сформирани през следващата учебна година. Шестгодишните деца ще се обучават единствено в детските градини. Причината е, че директорите на 12-те общински училища в Добрич са отказали да откриват такива групи, тъй като не могат да изпълнят нормативните изисквания. В началото на тази..

публикувано на 04.07.22 в 15:16