Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лицата и Сърцата на Балчик 2022

Кои са новите носители на приза Лице на Балчик и на новото признание – Сърцата на Балчик, научиха първи хилядите на поздравителния концерт снощи в Балчик по повод празника на града. Специалните видеа може да видите на фейсбук страницата Лицата на Балчик
Пър­ви­те с новото отличие са от пър­ва­та кри­за - ле­ка­ри, сес­три и са­ни­та­ри от МБАЛ Бал­чик за на­чи­на, по кой­то се спра­вят с бо­лест­та, и за сле­ди­те, кои­то още но­сят. Вто­ри­те, зас­лу­жи­ли Сър­ца­та на Бал­чик, са хо­те­лие­ри­те, кои­то от­во­ри­ха вра­ти и сър­ца за бе­жан­ци­те, и всич­ки, кои­то по­мог­на­ха и про­дъл­жа­ват да по­ма­гат.
ЛИ­ЦА­ТА НА БАЛ­ЧИК 2022
Емил То­до­ров - лю­би­ме­цът на мла­ди­те фут­бо­лис­ти от "Чер­но­мо­рец" - Бал­чик - за доб­ро­та­та, коя­то го от­ли­ча­ва, за лю­бов­та към фут­бо­ла, за обич­та и вни­ма­ние­то, с кои­то въз­пи­та­ва мла­ди­те мом­че­та от “Чер­но­мо­рец”.
Крис­тиа­на Ива­но­ва - ди­рек­тор на ОУ "Св.св. Ки­рил и Ме­то­дий" - Ли­це на Бал­чик за цен­нос­ти­те, кои­то съх­ра­ня­ва и пре­да­ва, за лю­бов­та, коя­то да­ря­ва на свои­те учи­те­ли и уче­ни­ци от Бал­чик.
На­та­лия Ни­ко­ло­ва - пред­се­да­тел на НЧ "Сво­бо­да - 1897" - с. Гур­ко­во. Ед­но от Ли­ца­та на Бал­чик за ен­ту­сиаз­ма и свет­лин­ка­та, с коя­то оза­ря­ва, за лю­бов­та към хо­ра­та и Доб­руд­жа,  коя­то въз­раж­да у жи­те­ли­те на Гур­ко­во и об­щи­на Бал­чик.
Сърцата на Балчик
Д-р Пла­мен Ди­мит­ров - уп­ра­ви­тел на МБАЛ - Бал­чик, прие Сър­ца­та на Бал­чик, при­съ­де­ни за ме­ди­ци­те от об­щин­ска­та бол­ни­ца, за нес­пир­ни­те гри­жи, кои­то по­ла­гат; за мъ­ки­те и съл­зи­те, кои­то не по­каз­ват; за про­фе­сио­на­лиз­ма и чо­ве­щи­на­та, с коя­то пос­ре­щат и ле­ку­ват всич­ки жи­те­ли.
Сър­ца­та за хо­те­лие­ри­те, пре­ми­на­ли от кри­за в кри­за и пог­ри­жи­ли се за из­пад­на­ли­те в нуж­да ук­раин­ци, прие Си­меон Гос­по­ди­нов - пър­вият, кой­то по­да­де ръ­ка на бе­жан­ци­те. За чо­веч­ност­та, коя­то въз­раж­дат, и че та­чат и ежед­нев­но по­каз­ват доб­ро­де­тел­та, бъл­гар­ска.
Подробностите чуйте в репортажа на Албена Иванова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна се включва в 10-ата годишнина на Лютия тур на България

Състезание по надяждане с люти чушки във Варна ще се проведе на 20 юли пред сградата на Аквариума в Морската градина. Грандиозният финал по надяждане е ч аст от Лютия тур на България.  Желаещите могат  да се запишат онлайн на страницата на chilli-hills.com, в страницата на организаторите във Facebook, на бул. „Княз Борис“ 13, както и по време на..

публикувано на 19.07.24 в 15:50

Експерт: Дублетните форми объркват хората, честа грешка е и неправилната употреба на "й"

Дублетните форми на думите объркват хората. Тези, които коват езиковите норми, въвеждат два начина на изписване за улеснение, а правилата трябва да се знаят. Това мнение изрази експертът по български език и създател на образователния портал "Академика БГ" Евелина Гечева, която е и организатор на инициативата "Бъди грамотен" , която ще се проведе за..

публикувано на 19.07.24 в 15:15

Как безопасно да използваме една дробилка за клони

Предпазни мерки и инструкции за експлоатация Преди въвеждането на всяка една дробилка за клони в експлоатация се изисква особено внимание. При неправилна употреба от оператора, машината може да бъде опасна както за него така и за околните. Подхождайте внимателно и предпазливо и винаги обезопасявайте периметъра на работа с обезопасителна лента преди..

публикувано на 19.07.24 в 12:00
Денят Ашуре в Пловдив

Мюсюлманската общност празнува "Ашуре"

Започва новата 1446 година по ислямския или мюсюлманския календар, който се нарича Хиджра. Така се наименува епохата, в която пророкът Мохамед и неговите последователи се преселват от Мека в Медина, където основават и първата мюсюлманска общност, с което започва историята на Исляма. Първият месец от Хиджра се нарича Мухареми. Той започва, след..

публикувано на 19.07.24 в 10:00

Владичен: между спокойствието и отгласa на войната

Как се живее по време на война на село? Отговорът на този въпрос дава кметицата на Владичен, едно от селата в Болградски район на Одеска област в Украйна – Мария Игнатова. Разположено на западния бряг на най-голямото сладководно езеро в Украйна и второ по големина в Европа – Ялпуг, Владичен е село, населено преобладващо с етнически българи, чиито..

публикувано на 19.07.24 в 08:05

Ръководител на екип доброволци: Без дихателни апарати сме, не можем да сме в сърцевината на пожара

Доброволците, които се включват в овладяването на пожарите във Варна и областта, не разполагат с дихателни апарати. Те не могат да участват в най-голямата сърцевина на пожара, защото не само че са без, но и нямат право да работят с такова оборудване. Това каза за Радио Варна  Стойчо Стойчев, ръководител на екип от щатни доброволци към Община Варна. Той..

публикувано на 18.07.24 в 17:32
Археологически разкопки в Балчик, архив

Ежегодните разкопки в Балчик ще са през септември

За теренни археологически проучвания на късноантичната и ранносредновековна крепост "Хоризонт" и тази година са осигурени средства чрез Министерство на културата, съобщи директорът на Историческия музей в Балчик Радостина Енчева. Както през миналата, така и през тази археологическият сезон ще премине за около двайсет дни през септември. Теренните..

публикувано на 18.07.24 в 13:15