Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Многофункционален кабинет откриха в ТУ-Варна

Многофункционален кабинет за специалисти и студенти, KBC Collab Space, бе открит в ТУ – Варна. Събитието бе част от проявите по повод 60-годишнината на университета. Новата придобивка е уникална като изпълнение, каза за Радио Варна Тодор Петков – главен мениджър на фирмата – партньор по проекта. Той е за нуждите на Технически университет и за нуждите на град Варна, каза Петков и допълни, че функцията му ще е основно за студентите. В днешно време, така наречената колаборация, collaboration laboratories, е много важна за реализацията на студентите, допълни Тодор Петков.

Многофункционалната зала, изградена заедно с нашите партньори, се различава от другите по това, че участниците могат както да наблюдават на двете интерактивни табла, така и да дискутират активно помежду си. Това заяви за Радио Варна ректорът на ТУ - Варна проф. Венцислав Вълчев. Той уточни, че това е много модерен интерактивен процес, както за обучение, така и за диалог, тъй като съвременните концепции показват, че най-добрият начин за обучение е именно чрез диалог.

Снимки: Нина Милошевич
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурите ще се понижат, очакват ни около два до пет градуса

През нощта ще е облачно с валежи от дъжд, на места с по-значителни сумарни количества. Вятърът от северозападна четвърт постепенно ще се усили до умерен, по крайбрежието ще е предимно от север-северозапад, с временни по-силни пориви. С проникването на по-студен въздух, температурите бързо и чувствително ще се понижат и минималните ще са от..

публикувано на 03.12.23 в 15:48
Премиерът Николай Денков заза брифинг за медиите след церемонията за първа копка на АМ

Премиерът очаква Бюджет 2024 да бъде приет навреме и да е балансиран

Очаквам държавният бюджет да бъде приет навреме и да е балансиран - такъв, какъвто е подготвен. Това коментира пред журналисти премиерът Николай Денков, който участва в церемонията по първа копка на магистралата "Русе - Велико Търново".  По думите на премиера съвсем нормално е, когато се обсъжда бюджетът, да има различни предложения: "Но аз..

публикувано на 03.12.23 в 15:29

Кулинарен фестивал обедини образованието и бизнеса

Ученици, студенти и ресторантьори от Варна и Варненска област, Бургас и Добрич представиха свои кулинарни специалитети по време на 11-то издание на кулинарния фестивал „Да споделим Никулден“. Той се организира от Варненската туристическа камара и общината в морската столица. В най-големия търговски център във Варна, всеки посетител може да купи с..

публикувано на 03.12.23 в 14:46
Иванка Шалапатова

Социалният министър се ангажира с адекватна подкрепа за хората с увреждания

В Международния ден на хората с увреждания социалният министър Иванка Шалапатова излезе с обръщение към уязвимата група в България. Тя заявява, че, за да могат да разгърнат своите способности хората с увреждания, трябва да получават адекватна подкрепа съобразно индивидуалните потребностите. Екипът в министерството ще заложи на..

публикувано на 03.12.23 в 13:48

Молебен за здравето на патриарх Неофит в храмовете в цялата страна

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Негово светейшество се лекува във ВМА от белодробно заболяване.  Призивът беше отправен от Софийската митрополия, която призова свещенослужителите да включат и специални молитви за здравето на Негово Светейшество по време на светата литургия днес. По..

публикувано на 03.12.23 в 11:51

Гърция се рекламира като дестинация за дигитални номади

Министерството на туризма в Атина рекламира страната като добра възможност за живот и работа на дигиталните номади. В последните години техният интерес към Гърция е голям и то предимно по островите заради благоприятния климат, съобщават компании, които предлагат престой и работа южната ни съседка. Целта е страната да засили..

публикувано на 03.12.23 в 10:53

Кирил Вътев: Продажба на земя от Държавния поземлен фонд няма да има

За 2023 г. с плащанията, които предстоят през декември, земеделските стопани в България ще получат малко над 3 млрд. лева обща сума - за всички, за всичко. Това заяви пред БНР министърът на земеделието Кирил Вътев и подчерта, че концентрацията върху субсидиите, отклонява вниманието от пазара. "Най-важното нещо, което трябва да се случи в..

публикувано на 03.12.23 в 10:39