Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оспорвани битки на плажа във Варна

Автор:

ържавното първенство по плажен хандбал за юноши, девойки, жени и мъже стартира днес и ще продължи до неделя във Варна.

При юношите до 16 години (родени 2006/2007) ще участват 6 отбора. Това са съставите на „Спартак“ (Варна), „Мартен 67“ (Мартен), „Локомотив“ (ГО), „Добруджа“ (Добрич), „Раховец 2008“ (ГО) и „Осъм“ (Ловеч). В същата възраст при девойките за отличията ще спорят четири тима – „Сливница“, „Свиленград“, „Панагюрище“ и „Хасково.

При юношите до 18 години (родени 2004/2005) битката също ще бъде между шест състава – „Шумен 61“, „Спартак“ (Варна), „Локомотив“ (ГО), „Добруджа“ (Добрич), „Раховец 2008“ (ГО) и „Осъм“ (Ловеч).

Първенството започва утре. Разпределението на отборите по групи и програмата за срещите ще намерите ТУК.

При мъжете и жените шампионатът ще бъде с по осем отбора. Като подготовка са предстоящото през юли Европейско първенство в Прага (Чехия), в него ще вземат участие и националните ни отбори за юноши и девойки до 16 години. При силния пол ще спорят „Спартак“ (Варна), „Енергетик 2022“ (Гълъбово), „Локомотив“ (ГО), „Труд“ (с.Труд), „Раховец 2008“ (ГО), „Осъм“ (Ловеч), „Шумен-61“ и НО за юноши. При дамите битката за отличията ще бъде между „Етър 64“ (В.Търново), „Люлин 2019“ (София), „Бяла“, „Сливница“-1, „Сливница“-2, „Топлика“ (Минерални бани), „Панагюрище“ и НО за девойки.

Двубоите започнаха днес. Разпределението на отборите по групи и програмата за срещите ще намерите ТУК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

България и Люксембург направиха нулево равенство

България и Люксембург направиха 0:0 в среща от Лигата на нациите в Пловдив. България няма загуба под ръководството на Илиан Илиев, който замени Младен Кръстаич като наставник на трикольорите през ноември миналата година. Събрахме 5 т в класирането в групата, а по-късно е мачът Беларус- С.Ирландия. Стартовите състави: България: Димитър Митов, Виктор..

публикувано на 12.10.24 в 20:53

Турнир "Не на дрогата" във Варна по спортна стрелба

Във Варна официално откриха турнира по спортна стрелба "Не на другата". Участват представители на 14 клуба от страната, повече от 100 състезатели. Завърши надпреварата по стрелба с пушка на турнира "Не на дрогата". Валерия Димитрова от Ботевград е първа при момичетата на пушка. При момчетата Веселин Топчиев от Стара Загора е шампион. При девойки на пушка..

публикувано на 12.10.24 в 17:14

Откриха юбилейния турнир "Морски звезди"

Откриха официално десетото юбилейно издание на турнира по художествена гимнастика "Морски звезди" и "Приз Меглена Михайлова". Това е негово десето юбилейно издание. Надпреварата се провежда на "Спортпалас". Мария Гигова е специален гост на събитието. 

публикувано на 12.10.24 в 17:06

Откриха спортен комплекс за пикълбол във Варна (ВИДЕО)

Във Варна откриха официално първият и единствен спортен комплекс за пикълбол в България. Присъстваха много гости, бизнесмени, спортни ръководители и състезатели. Гост беше и президентът на родната федерация по пикълбол Гергин Ангелов. Към комплекса има изграден голям паркинг. Базата се намира на "Почивка".

публикувано на 12.10.24 в 17:02

Фенове на "Спартак" се събраха за да спасяват клуба (ВИДЕО)

Привърженици на "Спартак"-Варна се събират на клубния стадион за да говорят за спасението на клуба. Голяма група фенове на отбора се заеха със спасяването на клуба. Те ще подготвят общо събрание за освобождаване на старото ръководство и ще изберат ново такова. 

публикувано на 12.10.24 в 16:57

Над 14 000 билета са продадени за България - Люксембург

Националният отбор на България ще се радва на сериозна подкрепа в сблъсъка с Люксембург от Лигата на нациите тази вечер.  От БФС обявиха, че към 15 часа са продадени над 14 000 билета за срещата. Това означава, че до началото на мача в 19:00 часа най-вероятно ще бъдат продадени над 15 000 пропуски...

публикувано на 12.10.24 в 16:43

Днес играем с Люксембург

Националният отбор на България днес излиза срещу Люксембург в мач от Лигата на нациите. Срещата в Пловдив ще започне в 19.00 ч. Мачът ще ръководи словенеца Давид Шмайц . Ние сме с четири точки след нулевото равенство с Беларус в Унгария и победата с 1:0 над Северна Ирландия.  Нашите делят първото място в групата заедно с отбора на Беларус, който утре..

публикувано на 12.10.24 в 09:40