Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментар: Гнилите ябълки на политическата сергия

За кого бие...парламентарният звънец?
Снимка: БГНЕС

В телевизиите, преди началото на някои предавания, се появява абревиатурата ПП. В случая това означава, че в съответното предаване има продуктово позициониране. Знаете, че българската политика абревиатурата ПП има друго значение . Това ми хрумна, докато се опитвах да се ориентирам в политическата мътилка.

Рекламата на всякакви продукти, да не кажа ментета, пробутването на политически оферти, в стил прИмоция от "Илиянци", лансирането на псевдо идеали, представени като възвишени цели за всемирно добруване, кокошкарски напъни за все по-голям келепир, нескопосано опаковани като грижа за държавата и гражданите, са запазена марка на родните продавачи на надежда и щастие.

Така че ПП спокойно може да се превърне в събирателна абревиатура на българската политика, която изобилства от фирми, маскирани като партии. Продуктово позиционирани лица и формации се опитват да ни убеждават, че тяхната стока е най-качествената. И клиентът продължава да бъде облъчван от политически реклами, които изобилстват от кухи фрази или откровени неистини. Знае, че го лъжат, но все му се иска да вярва. Защото няма друг избор. Отдавна е разбрал, че сергията е пълна с гнили ябълки и че единственото, което му остава е да избере по-малко развалените сред тях. Така се оказва, че клиентът почти няма избор, въпреки обилното продуктово позициониране на политическия тезгях.

Днес продавачите на политическия пазар продължиха да се карат. Ако скандалът ескалира може да се стигне до обръщане на сергията, а тогава гнилите ябълки ще се разхвърчат на всички страни. Това е добре за конкуренцията, която на съседната сергия, се подготвя отново да ни пробута своите развалени продукти, но дали е добре за клиентите. Явно да, защото си мълчат. А докато клиентите си мълчат, дилърите на продуктово политическо позициониране, ще продължават да снабдяват сергията с гнилите си плодове. Дилърите са спокойни, ако тия бъдат смачкани от клиентите, ще изкарат други. В склада има достатъчно...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Православната църква чества паметта на Света мъченица Юлия

На 16 юли Православната църква чества паметта на Света мъченица Юлия.  Св. Юлия била родом от Картаген. Произхождала от бележит род. Родителите ѝ били християни и ѝ дали християнско възпитание. Когато персийците покорили Картаген, те отвлекли много народ. И малката Юлия била между пленниците. Купил я някой търговец езичник в Сирия. Много настоявал..

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Отец Генадий и неговата "Малка България" в украинския Арциз

"Малка България" - така настоятелят на храма „Пресвета Богородица“ в украинския град Арциз – отец Генадий Мартинов, определя градежа на храмовия комплекс, зад който стои.  Около половината от населението на Арциз и Арцизски район са украински българи.  Идеята за храма е от около 15 години, понастоящем градежът, който включва освен храмов..

публикувано на 16.07.24 в 08:05

Варна е домакин на най-голямото състезание с дронове у нас

Събота и неделя Варна е домакин на най-голямото състезание за дронове у нас – DRON CUP VARNA FAI 2024. Събитието ще се проведе на 20 и 21 юли, в близост до квартал Аспарухово, в зоната до игрищата на местния парк. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Варна. В надпреварата ще се включат над 75 пилоти на дронове от целия свят. Сред заявилите..

публикувано на 15.07.24 в 18:27
Снимката е илюстративна

Лесна работа: На връщане с влака

Преди седмица в рубриката „Лесна работа“ ви разказах колко вълнуващо и изпълнено с неочаквани обрати може да бъде едно пътуване с влак: от стреса, че до последната минута не си сигурен дали изобщо ще тръгнеш до удоволствието на цената на един билет да получиш бонус – пътуването да се удължи с пет часа и четирсет минути. Последното може да се..

публикувано на 15.07.24 в 14:30

Варненци търсят спешна медицинска помощ заради високите температури

През почивните дни (13 и 14 юли) екипите на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са приели общо 403 пациенти от областта. Част от обадилите се на медиците са приети с ниско кръвно налягане и неразположение. Причина за сигналите са екстремно високите температури в града и областта, посочват от ЦСМП-Варна . 29 от 56-имата потърсили..

публикувано на 15.07.24 в 12:30

Графити и вдъхновение от Удсток в 7-ото издание на винения фестивал WINEkend във Варна

За поредна година Варна ще е домакин на виненото изложение WINEkend. Повече от 35 млади винарни ще представят продукцията си на 19 и 20 юли в Английския двор на Археологическия музей. Тазгодишното - седмо, издание е вдъхновено от фестивала Удсток, каза за Радио Варна единият от организаторите Владислав Ванков. Освен дегустация на вина, ще има..

публикувано на 15.07.24 в 09:00

Слънчево и горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 30° до 35°, за Варна около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 15.07.24 в 06:01