Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фолклорен събор в село Българево

Втори ден продължава фолклорният събор "С песни и танци в село Българево". Събитието се организира от Община Каварна, кметството на село Българево, както и Народно читалище „ Народен будител 1940“.

Днес програмата на събора продължава с богата фолклорна програма, включваща концерт на Духовият оркестър от Добрич и откриване на Рибарска експозиция, в която са подредени принадлежности от местни рибари, разкриващи дейността им през годините. Съборът ще бъде открит от кмета на Каварна Елена Балтанджиева, а всички жители на селото и участници ще бъдат приветствани и от кмета на Българево Георги Георгиев.

От 11.30 часа започва фолклорната програма на събора. Ще има и курбан за всички присъстващи, гости и изпълнители. Програмата за деня ще продължи от 19.00 часа с изпълнение на фолклорни състави и индивидуални изпълнители от Търговище, Генерал Тошево, Шабла, Балчик и други.

Керанка Далакманска

По публикацията работи: Иван Барбов
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Парад на биоразнообразието“ в Черно море ще се проведе в кв. "Аспарухово"

В навечерието на празника на децата – 1 юни, Средно училище „Любeн Каравелов“ – гр. Варна, Кметство район „Аспарухoво“ и Институтът по океанология - БАН канят малки и големи варненци и гости на града на цветно и емоционално събитие, посветено на биологичното разнообразие на Черно море. Морският празник ще се проведе под наслов „Парад на..

публикувано на 30.05.23 в 15:32

100-те национални туристически обекта влизат в мобилно приложение

Започва дигитализацията на 100 национални туристически обекта. От средата на следващия месец първите 50 ще бъдат достъпни чрез мобилно приложение. Инициативата е на Българския туристически съюз и един от трите мобилни оператори у нас. Тенденцията е всички обекти да имат свой електронен еквивалент. "Когато се пристигне на някой от обектите,..

публикувано на 30.05.23 в 14:27

За 1 юни в Балчик се организира детски карнавал и морско приключение

Мили деца, заповядайте заедно да отпразнуваме най-слънчевия детски празник - Международния ден на детето, със специалното парти , канят организаторите от "Инър Уийл Клуб" -Балчик. На 1 юни от 16.00ч. пред сградата на Общината ще се впуснете в едно незабравимо приключение, съчетаващо ревю на анимационни герои, зумба танци и още безброй изненади...

публикувано на 30.05.23 в 12:38

Наградиха украински деца, отличили се на олимпиада по български език и история

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод отличното си представяне на олимпиада по български език и история. Инициативата е част от образователен проект. Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Варна Иван Портних и награди от организаторите на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова,..

публикувано на 30.05.23 в 08:38

Православната църква чества Света Емилия

На 30 май Православната църква чества Света Емилия. Света Емилия произхожда от богат благороднически род в Кападокия. Тя е известна като благочестивата майка на св. Василий Велики и е една от първите, които освобождават своите роби и раздават имуществото си. Основава първия девически манастир и проповядва братство и равенство – всичко там се дели по..

публикувано на 30.05.23 в 07:19

Лесна работа: Прекрасното тук и сега

Споделям как днес един младеж ме усмихна, без дори да знае, че го е направил. Кротичко си вървях, потънала в сложни мисли. По улицата край мен мина младеж, който обясняваше на висок глас: - Човек, разбираш ли? Той съвсем се е бъгнал. Огледах се. Наоколо нямаше други – нито бъгнати, нито в добра кондиция. Младежът вървеше сам и определено..

публикувано на 29.05.23 в 15:57

Арт инсталация "Човекът - телефон" привлича вниманието на туристи и жители на Варна

Ако сте се разхождали по ларгото на Варна, в района на Севастопол, през последните седмици, вероятно сте видели или чули звука от арт инсталацията „Човекът - телефон”. Зад креативността на визията стои важна кауза. Атрактивният пърфораманс е част от инициативата „Аз помагам на артисти” в помощ на уличните артисти и уличното изкуство. Колко..

публикувано на 29.05.23 в 11:17