Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антикорупционният фонд кани граждани на дискусия

22 юни, сряда, Концертно студио на Радио Варна, 18.00 часа
Среща-дискусия „Прозрачност и отчетност на местните власти, силни общности“ организира фондация Антикорупционен фонд. Как местните власти могат да бъдат по-прозрачни и отворени към гражданите си? Как гражданите да помогнат на институциите да противодействат по-ефективно на корупцията и конфликта на интереси? Това са част от въпросите, които ще бъдат засегнати на срещата.

„Антикорупционен фонд“ работи в интерес на гражданското общество и в съдействие на правосъдието за възпрепятстване, изобличаване и разследване на корупцията на всички нива в страната и във високите етажи на властта.

Фондация Антикорупционен фонд ангажира местните власти в 10 населени места в страната, за приемане и прилагане в работата им Стандарт за отчетност и интегритет на местната власт, който въвежда в България принципите на доброто управление. Основната цел на проекта е да подобри системата за отчетност и почтеност на местната власт, като по този начин създаде условия за противодействие на корупцията на местно ниво чрез мобилизиране на местната гражданска общност.

Заедно с това проектът мобилизира гражданските общности в тези населени места да осъществяват независим мониторинг за корупция, злоупотреба с власт и конфликт на интереси на местно ниво.
Екипът на АКФ ще представи разработеният от Антикорупционния фонд Стандарт за отчетност и интегритет на местната власт и Наръчника за прилагането му и ще разкаже как местните власти и активистите могат да се включат от тук нататък.


По публикацията работи: Веселина Киричева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!