Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новият шеф на Пристанище - Варна: Нямаме складове за украинското зърно

Пристанище Варна
Снимка: БГНЕС

Пристанище Варна няма достатъчно капацитет, за да приеме украинското зърно. Няма изградена инфраструктура, за да бъдат поети допълнителни товари. Липсват складови помещения. Това каза новият директор на порта Ивайло Гавраилов, като опроверга думите на бившето ръководство, което обяви пълна готовност за прием на зърно от Украйна.

Гавраилов каза, че се наблюдава тенденция на засилени контейнерни превози и натовареност на митническите пунктове на пристанище Варна- Запад, като посочи, че много от камионите  минават транзит, а стоката е предназначена за търговци в района.

"И главно натовареността на митнически пункт Варна-Запад, където има струпване на доста камиони. Имам информация, че в момента върви слънчоглед от Украйна за различните български клиенти с цел преработка за олио вероятно или за реекспорт по-нататък. Това, което установих, е липсата на складови площи за зърно и невъзможността да обработим това, което желаем. Големите кораби няма как да бъдат товарени при директна обработка и при такава организация ще настъпят и задръствания на входно-изходните пунктове на Варна", заяви Гавраилов.

Чуйте разговора на Даниела Стойнова с Ивайло Гавраилов.По публикацията работи: Елисавета Илиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 100 хиляди лева глоби за сметопочистващата фирма във Варна, актовете се обжалват

Над 100 хиляди лева глоби са наложени до момента на сметопочистващата фирма във Варна заради кризата с боклука. Това каза в предаването "Новият ден" в ефира на Радио Варна председателят на комисията по благоустройство и комунални дейности към Общински съвет-Варна Христо Атанасов. Той уточни, че от фирмата са обжалвали санкциите. "Както виждате,..

публикувано на 08.08.22 в 12:32
Снимката е илюстративна.

Регионалният министър: Ще направим всичко необходимо да завършим интерконектора с Гърция максимално бързо

Ще се направи всичко необходимо, за да бъде завършен интерконекторът с Гърция, заяви на брифинг служебният регионален министър арх. Иван Шишков. Той се среща днес с участниците в строителството на междусистемната газова връзка, предаде БГНЕС. От първия си работен ден новото правителство се занимава с това докъде е стигнало строителството на връзката...

публикувано на 08.08.22 в 11:16

Четирима моряци от кораба "Рожен" се прибраха във Варна

Капитанът на кораба "Рожен" Кирил Карапанов, третият помощник - капитан и двама мотористи, са се прибрали във Варна рано тази сутрин, съобщи кап. Александър Калчев, изпълнителен директор на параходство БМФ. Очаква се по-късно те да дадат пресконференция. Припомняме, че корабът "Рожен" напусна с конвой, заедно с други кораби, украинското..

публикувано на 08.08.22 в 11:03

Одобриха типови договори за управление на общинските дружества във Варна

Постоянната комисия по „Собственост и стопанство” към Общински съвет-Варна одобри типови договори за възлагане на управлението на общинските търговски дружества .   Причината се промени в Закона за публичните предприятия, уточни по време на днешното заседание председателят на местния парламент Тодор Балабанов : "Проведохме конкурси за избор..

публикувано на 08.08.22 в 10:58

Рогачево на протест за нов водопровод и питейна вода

Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич излязоха на протест заради липса на редовно водоподаване в населеното място. Само за това лято при тях се отчитат 12 абсолютно сухи дни...Без капка вода от чешмите.  Желанието на местните хора е за постоянно решаване на проблема, който бележи тяхното съществуване, с периодично безводие..

публикувано на 08.08.22 в 10:45

ЦИК: Има достатъчно машини за гласуване

Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още от миналата година. Държавата разполага с 12 837 устройства за машинно гласуване. Това заяви пред бТВ председателят на ЦИК Камелия Нейкова, предаде БГНЕС. Тя добави, че към настоящия момент няма необходимост да бъдат доставяни нови машини. „На предходните избори имаше секции, където в..

публикувано на 08.08.22 в 10:02

В село Рогачево на протест заради безводие

Жители и гости на балчишкото село Рогачево излязоха на протест . Те блокираха за кратко пътя за курорта Албена за да изкажат изкажат своето недоволство от нередовното водоподаване в селото като това лято е имало период от 12 дни без вода. ВиК несгоди тормозят жителите на балчишкото село Рогачево Протестиращите настояват за трайно, бързо..

публикувано на 08.08.22 в 06:44