Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Младенов: Вярвам в тези момчета

Автор:

Селекционерът на националния отбор за младежи до 20-годишна възраст обяви, че вярва в своя тим и в способността му да стигне до промоция в Дивизия А. „Младите лъвове“ заминават за Тбилиси, където ще се борят за челно място на Европейското първенство в Дивизия Б от 15 до 24 юли.

“Не смятам, че ние единствени искаме да се класираме за Дивизия “А”. Нормално е да излезем от групата, но не забравяйте, че всички отбори ще искат да стигнат напред. С Емил Стоилов и Константин Костадинов отборът е съвсем друг. Всички останали са съвсем готови, но двамата дават по-голяма сигурност и по-голямо спокойствие на останалите. В националния отбор всеки един от тях е дал максимума си в подготовката. Смятам, че мотивацията на отбора и начина, по който сме се подготвили, ще ни трябва и малко късмет и шанс, за да се класираме в Дивизия “А”, а защо не и да спечелим шампионата.

Нормално е да има очаквания върху това поколение. Това води до мотивация, но не само ние искаме да се класираме. Няма да подценяваме нито един отбор. Всички имат шанс да се класират в Дивизия “А”. Нямаме притеснения от това, което се иска от нас. Някои казват, че когато нямаш очаквания, нещата се получават. Много пъти съм казвал и то е факт – направи каквото трябва и да става каквото ще. Нека спечелим мачовете, които ни трябват. Ако спечелим пет мача поред, ще ни бъде по-лесно на финала.

Костадинов и Стоилов дават много голяма сигурност в отбора – тимът ни става много по-силен в подкошието, останалите имат зад гърба си 213-сантиметров център и 206-сантиметрово тежко крило. И двамата играха в испанското първенство. Да не се заблуждаваме, че нашето първенство е нещо повече от това в Испания. Нивото там е съвсем друго. Това дава сигурност и на останалите 10 момчета. Първите мачове с Румъния се показа, че наистина с двамата отборът ни става много сериозен претендент. Превръщаме се в много силни в защита, в борбата.

Имаме и Васил Попов, и Берк Мехмед, и Лъчезар Тошков, които с тяхната помощ могат да развият своя потенциал. Не смятам, че имаме някакъв проблем. Невероятен колектив са момчетата, държат се един друг. Има играчи, които се недоволни и правят физиономии. Няма такъв тук. Останалите момчета имат нужда от Стоилов и Костадинов.

Няма как да играят 5 човека. Годините, в които играехме по 5 човека, отминаха отдавна. Специално Емо и Коцето ще бъдат по-натоварени, но това е заради опита им. Шансът да се класираме е много голям. Ако влезете в моята глава, ще разберете, че вече се чувствам шампион. Тези момчета го заслужават. Следващото поколение защо да не играе в Дивизия “А”? Това ще бъде един перфектен завършек на това поколение при юношите“, заяви Младенов.

Селекционерът призна, че щабът му вече е разузнал Унгария и Ирландия, като има най-малко информация за първия съперник в Тбилиси – Латвия.

“Унгария и Ирландия са отбори, които ако само за момент си помислиш, че ще ги победиш ей така, може да си докараш проблеми. Не успяхме да видим отбора на Латвия. Те се скриха, както и ние направихме. Това, че са загубили от Естония и Финландия не ме прави по-спокоен и по-уверен. Ние пък не успяхме да победим Северна Македония и Грузия.

След груповата фаза отиваме на нелек жребий – победителят от нашата група отива срещу втория от групата на Сърбия. Там са отборите на “плавите” и Финландия, а след това – за полуфиналите, отиваме на домакините от Грузия и Северна Македония. Познаваме грузинците, имаме ги записани, оттам нататък от нас си зависи какво ще направим. Момчетата са достатъчно мотивирани да оставят на следващото поколение да играе в Дивизия “А”, каза още легендата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес се открива Олимпиадата в Париж

Днес се откриват 33-тите летни Олимпийски игри. Истинско чудо, което носи със себе си толкова много енергия.  Тази Олимпиада ще е много различна, много еко, много пъстра и изпълнена изцяло с парижки дух. Толкова много неща вече се знаят за Игрите, само името на този, който ще запали олимпийският огън, се пази в огромна тайна.  Нашите състезатели, 46 на..

публикувано на 26.07.24 в 08:42

Ботев (Пловдив) отстъпи в Атина

Панатинайкос спечели първата среща с Ботев (Пловдив) с 2:1 от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Йеремейеф ( даде аванс за домакините, а Бакасетас (44) удвои от дузпа. Корошец (70) върна един гол за Ботев.  Главният съдия отмени дузпа за Ботев след намесата на ВАР.

публикувано на 26.07.24 в 08:34

ЦСКА 1948 с престижна победа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 Будучност в първи мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Бирсент Карагарен отбеляза единственото попадение в 44-ата минута.

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Черно море - Апоел Беер Шева 0-0 (ВИДЕО)

Черно море не успя да спечели срещу Апоел Беер Шева първата среща от Лигата на конференциите, но идва втори мач реванш в Разград на 1 август.

публикувано на 25.07.24 в 23:37

"Черно море" и "Апоел Беер Шева" не си отбелязаха гол

Футболният тим на Ч.море направи 0-0 срещу Апоел Беер Шева в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на Конференциите. Мачът се игра в Ловеч.   "Моряците" изиграха сковано първо полувреме, но през втората част играха собствената си игра и нещата се получиха. Иса направи голям пропуск, дори два. Идва реванш на 1 август в Разград.

публикувано на 25.07.24 в 23:12

Красимир Димитров: Гордеем се с нашите спортисти

Варненското основно училище „Васил Друмев“ може да се определи, като училище в което обичат и развиват спорта. Една част от учителите са бивши състезатели и спортни специалисти, а голяма част от учениците се занимават активно с определен вид спорт. Директорът Красимир Димитров е изключително щастлив от този факт и това е причината за срещата ни с..

публикувано на 25.07.24 в 11:50

Предстои Европейско по бокс за ученици

Националният ни отбор за ученици продължава усилено подготовката си за Европейското първенство. Шампионатът на Стария континент в тази възраст ще се проведе от 1 до 11 август в Баня Лука (Босна и Херцеговина). Под наставленията на Михаил Таков родни таланти цяла България имаха възможност да проведат няколко спаринг сесии с връстниците си от..

публикувано на 25.07.24 в 08:07