Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров запазва позиция, напредък за Виктория Томова

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров запази 18-ото си място в публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите, а при жените Виктория Томова записа прогрес в класирането.

Димитров продължава подготовка за завръщането си на корта, което по план трябва да бъде следващата седмица на АТР 500 турнира във Вашингтон.

Втората ракета на България Димитър Кузманов отстъпи 13 места до №189. Днес пловдивчанинът, който на 28 юли ще навърши 29 години, започва участие на чалънджъра на клей в Цуг, Швейцария. Негов съперник ще бъде представителят на домакините Йохан Никлес.

В първите 500 в ранглистата на АТР от българите са още Адриан Андреев (№351) и Александър Лазаров (№373).

В челото няма промени. Води Даниил Медведев, следван от Александер Зверев и Рафаел Надал.

При жените първата ни ракета Виктория Томова прескочи три места до 110-ото. Софиянката ще играе тази седмица на турнира на хард в Прага от категория WTA 250. Тя ще срещне утре в първия кръг украинката Дария Снигур.

Изабелла Шиникова прогресира с шест позиции до №223. В топ 500 е и Джулия Терзийска, която заема 485-ото място.

На върха на класацията няма размествания. Лидер е Ига Швьонтек, втора е Анет Контавейт, а третата позиция е за Мария Сакари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националите ни по плажен хандбал тренират с настроение (ВИДЕО)

Във Варна този четвъртък стартира Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки. И двата български отбора са готови и имат сериозни амбиции за този шампионат. Юношите днес също тренираха на официалния стадион на Южен плаж - Варна. Преди тях това направи девическия тим. Настроението при нашите състезатели и изключително позитивно и всички..

публикувано на 02.07.24 в 21:42

За Румъния Европейското първенство приключи

Румъния загуби от Нидерлания с 0:3 в Мюнхен в среща от осминафиналите на Евро 2024. Коди Гакпо откри резултата в 20-ата минута, а резервата Донийл Мален се разписа в 83-ата минута и в продължението.

публикувано на 02.07.24 в 21:32

Борислава Христова: Винаги си мисля за Варна ( ВИДЕО )

Борислава Христова е най-добрата българска баскетболистка в момента. Нейната кариера започва от варненския тим "Черно море Одесос" и стига до елитните отбори в Европа. За последните два сезона Борислава игра в румънския "Сепси", където беше голямата звезда. От новия сезон обаче ще носи екипа на елитния "Жирона"-Испания. Боби беше гост на Държавното..

публикувано на 02.07.24 в 11:35

Нов футболист в Нефтохимик

Първото лятно попълнение в селекцията на представителния отбор на Нефтохимик за сезон 2024/2025 е Яни Николов. Роденият през 1995 година е роден в Бургас и играе на позицията полузащитник. Играл е още за отборите на Черноморец и Созопол във Втора лига (бившата „Б“ ПФГ). През миналият сезон се състезава за отбора на ОФК Карнобат.

публикувано на 02.07.24 в 09:02

Холандия ще защитава статистиката срещу Румъния

Румъния среща Нидерландия на осминафиналите на Евро 2024 днес. “Лалетата” не се представят убедително от старта на шамипоната.  Тимът на Куман победи Полша, но след това направи равен с Франция и загуби от Австрия. Румънците завършиха на първо място в група “Е след победа над Украйна, загуба от Белгия и равенство със Словакия. Общо взето еднакви..

публикувано на 02.07.24 в 08:11

Турция и Австрия гледат към 1/4 финалите

Отборите на Австрия и Турция тази вечер се изправят един срещу друг в Лайпциг. Това ще е последният мач от 1/8-финалите на ЕП по футбол. Срещата е от 22:00 ч.  Австрийците са най-приятната изненада до този момент на турнира.  Те спечелиха група D с 6 точки. Загубата от Франция не е реална, защото стана след техен автогол. Отборът играе подредено и..

публикувано на 02.07.24 в 08:06

Българките спечелиха последната си контрола

Националният отбор на България за жени U20 спечели последната си контрола преди Европейското първенство в Дивизия B, на което София е домакин. В среща, изиграна днес в столичната зала „Триадица“, баскетболистките на Преслав Пешев надвиха Швейцария с 58:47.  Двубоят започна много равностойно, като след десет минути игра гостите имаха леко предимство..

публикувано на 02.07.24 в 07:57