Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От 1 август - платено паркиране в Балчик

Балчик
Снимка: Д.Дончева

От 1 август 2022 г. влиза в сила платеното паркиране в Балчик, съобщи кметът Николай Ангелов.

Об­хва­тът на платеното паркиране включва пло­ща­ди­те Мор­ска га­ра и Ри­бар­ски, час­ти от ул. "При­мор­ска" и "П. Яво­ров", ули­ци­те в цен­тъ­ра "Иван Ва­зов" и "Л. Ка­ра­ве­лов".

Тарифата ще е 1 лев на час, 10 лева за денонощие. 30 лева за година ще плащат живущите в зоната за до два автомобила, а служебният абонамент за месец – 150 лв.

Пла­те­но­то пар­ки­ра­не ще ва­жи за всич­ки ка­лен­дар­ни дни в пе­рио­да 1 май - 30 сеп­тем­ври, а през ос­та­на­ло­то вре­ме - в ра­бот­ни­те. Так­су­ва­не­то ще е от 10,00 до 22,00 часа.

Оператор е общинското дружество „Кибела 2014“, което е стопанин и на подземния паркинг в центъра на града.


По публикацията работи: Димитрина Дончева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима задържани за купуване на гласове в Дъбравино и Царевци /СНИМКИ/

Специализирана полицейска акция срещу купуване на гласове се провежда във Варненско. Тя започна рано тази сутрин. В резултат на полицейските действия до момента са задържани общо четирима души в селата Дъбравино и Царевци. На импровизирано полицейско КПП се проверяват влизащите и излизащи автомобили от село Царевци, товари и документи на водачите..

обновено на 30.09.22 в 08:39
НИМХ-Варна

Топло време и по-малко дъжд през октомври

Малко по-топло от обичайното и не толкова дъждовно ще е времето през месец октомври тази година, каза за Радио Варна Симона Георгиева, синоптик в НИМХ-Филиал Варна. Средномесечните обичайни температури за октомври ще са 11 – 15 градуса. Сутрин ще се образуват повече мъгли, а във вътрешността на Източна България ще има и слани към края на..

публикувано на 30.09.22 в 08:10

Съветът за сигурност на ООН осъжда референдумите в Украйна

Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция. Резолюцията - изготвена от Съединените щати и Албания и чието точно съдържание все още не е оповестено - няма шанс да бъде..

публикувано на 30.09.22 в 06:59
Траката, Варна

Изпращаме септември с топло и слънчево време

Днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, следобед по Черноморието от юг-югоизток. Максимални температури между 26° и 31°, по северното крайбрежие с 2°-3° по-ниски, за Варна около 29°. Вълнение на морето 2 бала, следобед по северното крайбрежие 2-3. Температура на морската вода от 14°-17° по северното..

публикувано на 30.09.22 в 05:51

Четири дни без спиране на тока във Варненско

Няма да има спиране на тока от днес до 3 октомври, понеделник включително, съобщават от Енерго-про. Плановите прекъсвания, които електро разпределителното дружество извършва всеки работен ден, няма да се извършват в дните преди и след парламентарните избори.

публикувано на 30.09.22 в 05:46
Тодор Джиков

Зам.- министър Джиков: Няма дефицит на фуражи за животновъдството

Няма дефицит на фуражи за животновъдството, тъй като тази година реколтата е добра и зърното е достатъчно. Проблем ще бъдат цените на енергоносителите, но държавата, както и Европейският съюз ще осъществят политика на компенсации за всички сфери, за да имаме и продоволствена сигурност. Това заяви в курорта "Златни пясъци " край Варна Тодор..

публикувано на 29.09.22 в 15:40

Забраняват достъпа на коли в Морската градина

Достъпът на автомобили до местността Салтанат, която е част от Морската градина на Варна, ще бъде забранен. Това ще стане възможно с актуализация на Генералния план за организацията на движение /ГПОД/, чийто окончателен проект беше одобрен на съвместно заседание на три комисии към местния парламент – „Обществен ред и сигурност“, „Опазване и..

публикувано на 29.09.22 в 15:15