Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова автобусна линия за Добрева чешма и Телевизионната кула

| обновено на 08.08.22 в 14:36
Снимка: Радио Варна

Нова автобусна линия ще обслужва живеещите в селищните образования „Телевизионна кула” и „Добрева чешма” край Варна. Това решиха днес съветниците от постоянната комисия по „Транспорт” към Общинския съвет. Създаването на новата автобусна линия се налага заради отказа на превозвача от Община Аксаково, който обслужва тези райони, да признае превозните документи, издавани от „Градски транспорт - Варна”.

Новата варненска автобусна линия ще бъде под 30. Тя ще прави по три курса на ден без значение дали е делник, празник или час пик. Автобусът ще тръгва от началната спирка на линия 12.

Транспортната комисия прие и четири промени в маршрутните разписания на няколко от автобусните и тролейбусните линии във Варна. Причината – създаване на нови спирки. Първата е „Под Моста” и засяга автобусите, които се движат към квартал "Аспарухово". Втората - „Девня”. Тя се намира до кръговото кръстовище на улица "Девня", край големия супермаркет. Там промяната е за линия 23 и в двете посоки. Третата двупосочна нова спирка ще бъде между "Бор" и "Вилите – Аладжа манастир", и се казва "Гробищен парк Север – 2". Тя ще се обслужва от автобусна линия 29. С решение на комисията се създава и нова автобусна спирка "Скалата" в посока блок "407" в квартал "Владиславово".

Повече чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Заоблачаване и превалявания във вторник

Днес облачността ще е значителна, с превалявания. На повече места и по-интензивни краткотрайни валежи ще има следобед и вечерта. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен, следобед на места, главно в Югоизточна България и по Южното Черноморие, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на повечето места ще са по-ниски..

публикувано на 27.09.22 в 05:55

42 са новите случаи на ковид във Варненска област

За последното денонощие новите случаи на коронавирус във Варненска област са 42 , показват данните на Единния информационен портал. Двуседмичната заболеваемост в цялата област е 84 болни на 100 хиляди население. В Добрич и областта новите случаи са 4, а в Бургаска област – 22. В цялата страна новозаразените са 1127, положителни са почти 15%..

публикувано на 27.09.22 в 05:52

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна в дните от 28 до 30 септември

Започва поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. В дните от 28 септември 22 г. до 30 септември 22 г. ще бъдат разположени мобилни събирателни пунктове на четири локации във Варна.  Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове..

публикувано на 26.09.22 в 17:15

Във Варна пристигнаха бюлетините за вота на 2 октомври

Общо 405 000 хартиени бюлетини за предстоящите парламентарни избори пристигнаха днес във Варна. 300 000 са осигурените бюлетини за град Варна.  Те ще бъдат съхранявани под охрана в районните администрации във Варна и в общините от областта. В Община Варна са образувани 407 избирателни секции. В 394 от тях ще се гласува с машини.  Снимки: Румен Сарандев..

публикувано на 26.09.22 в 16:30
Никола Стоянов

Никола Стоянов: Износът ни за Бавария надхвърля рекордните 1 млрд. евро

Износът на български стоки за федерална провинция Бавария през 2021 г. надхвърли 1 млрд. евро , което е рекорд в двустранния стокообмен. Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов и държавния министър по федералните въпроси и медиите и началник на Баварската държавна канцелария..

публикувано на 26.09.22 в 16:22
Снимката е илюстративна.

Унищожени са над 170 кг храни след проверките на БАБХ по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1736 засилени проверки в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти , обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси и туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“ на..

публикувано на 26.09.22 в 15:04

Над 150 семейства в Балчик с еднократна помощ за първокласници и осмокласници

Ед­нок­рат­на по­мощ от 300 лв. за уче­ни­ци, за­пи­са­ни в пър­ви и ос­ми клас в дър­жав­ни и об­щин­ски учи­ли­ща,  е одобрена до мо­мен­та на над 150 семейства в община Балчик, по­каз­ват дан­ни­те на местната дирекция „Социално подпомагане“.Кан­ди­дат­ства­не­то за то­зи вид под­по­ма­га­не про­дъл­жа­ва до 15 ок­том­ври, като до момента са се..

публикувано на 26.09.22 в 14:26