Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Младежко ателие по предприемачество заработи във Варна

6
Снимка: Pixabay

Младежи от Варна, участници в „Обучително ателие по предприемачество“, ще помагат на свои връстници в избора им на професия. Те ще се включат в разпространението на информационни материали и инструменти за ранно кариерно ориентиране в социалните мрежи.

Целта е повече младежи да се запитат дали вече са избрали своята професия и дали тя ще бъде търсена на пазара на труда в следващите десет години. Информационната кампания за професиите на бъдещето е част от Младежка инициатива „Аз избирам своето бъдеще“, която се осъществява от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Младежки дейности и спорт“.

Кампанията ще покаже и вдъхновяващи добри примери на младежи, поели по пътя на новите професии, възникнали в резултат на информационните технологии.

Доброволци на сдружението ще започнат разпространение на Наръчник „Лесни стъпки в избора ми на професия“, който ще достигне до над 300 младежи показвайки им стъпка по стъпка как да изберат своята професия, какво е да бъдеш предприемач и да упражняваш свободна професия, работейки от вкъщи като фрийлансър.

Още за кампанията и за това колко важно е кариерното ориентиране за младите хора разказа пред Радио Варна Анна Радева – председател на младежко сдружение „Моят град“. Сдружение, което вече 11 години помага на младите хора от Варна в кариерното им ориентиране, медийната грамотност и кариерите на бъдещето:

Младите хора, които могат да се включат в инициативата трябва да са на възраст от 15 до 29 години. За да получат повече информация могат да се свържат със сдружение „Моят град“ чрез тяхната Фейсбук страница или по телефона. Кампанията ще продължи до края на месец септември.БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лесна работа: По-щастливи през декември

Всеки има такива дни - прекрасни, незабравими, изпълнени със спокойни, приятни мисли, очаквания и емоции... Дните, в които сме заобиколени от любимите хора, правим всички онези желани, но дълго отлагани във времето малки неща. Да се разходим извън града.. Заедно да послушаме любима музика... Да поговорим за всичко, което животът обикновено..

публикувано на 05.12.22 в 17:04

20 студенти получиха награди за отлични резултати

В навечерието на студентския празник - 8 декември кметът Иван Портних връчи Годишните поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност. Номинациите се правят от студентските съвети на университетите за техни колеги, спечелили отличия в научни форуми, класирани на І, ІІ или ІІІ място на студентски..

публикувано на 05.12.22 в 16:06

С концерт „Заедно“ ще отбележат 117 години от създаването на училището за незрящи във Варна

С тържествен концерт под наслов „Заедно“ ще отбележат 117 години от създаването на Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, във Варна. На сцената на Фестивален и конгресен център ще се изявят ЗАЕДНО настоящи и бивши възпитаници на училището. Участие ще вземат интегрирани зрително затруднени ученици, които се..

публикувано на 05.12.22 в 13:58

Община Варна награди 11 млади учители за мотивиран старт в професията

11 млади преподаватели от Варна получиха традиционните отличия за мотивиран старт в учителската професия. Грамоти и парична награда бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Подробности чуйте от репортажа в прикачения звуков файл: Номинациите се правят от директори и от педагогически колективи..

публикувано на 05.12.22 в 13:20

Липсата на добро планиране се крие зад ниската производителност у нас

Липсата на добро планиране и спазването на графици в работата е основната причина за ниската производителност в българската икономика. Показател, по който страната ни обикновено води в негативната тенденция в рамките на ЕС. Това обяснява Владислав Великов, експерт по анализирането на проблеми и решаването им. Средната ефективност от..

публикувано на 05.12.22 в 11:31
Общежитие ИУ-Варна

Омбудсманът с препоръка студентите в общежитията да не плащат промишлен, а битов ток

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Съвета на ректорите в България акад. Лъчезар Трайков, в което настоява да се предприемат необходимите действия студентските общежития от обекти на свободния пазар на електрическа енергия, да преминат към регулирания пазар , при който цените се определят от Комисията за енергийно и..

публикувано на 05.12.22 в 09:24

Празнуваме Св. Сава

На 5 декември православната църква почита светеца Свети Сава, но в България представите са за жена светица - Света Сава, сестра на Св. Варвара и Св. Никола, покровителка на чумата. Варвара и Сава са двете сестри на Свети Никола. Според поверията Сава е по-добрата и винаги върви на крачка след Варвара, молейки я да не пуска от ръкава си ледени..

публикувано на 05.12.22 в 06:57