Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ЗМБГ:

Вандали режат лостовете на новите контейнери за смет

| обновено на 12.08.22 в 12:00
Снимка: Даниела Стойнова

Неизвестни извършители режат лостовете на новите контейнери за битови отпадъци, които отварят капаците. Това каза директорът на фирмата по чистота във Варна "ЗМБГ" Ангел Иванов. По думите му този проблем се забелязва от месец, а според него това са група от хора, които умишлено искат да компрометират системата. 

Иванов отново посочи, че търговските обекти продължават с практиката да оставят обемни отпадъци до съда, което води до засметяване. От скоро втори работник съпътства шофьора в камиона, за да събира боклука около контейнерите, каза Иванов. По договор два пъти в денонощието се извозва битовият отпадък във Варна, каза Иванов, като допълни, че това би било достатъчно дори и през лятото, ако се генерира нормално количество само от домакинствата. 

Чуйте интервюто на Даниела Стойнова с Ангел Иванов:


По публикацията работи: Елисавета Илиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отрязаха металните огради на ул. "Орех" (СНИМКИ)

Отрязаха с ъглошлайф металните огради на ул. "Орех", които възпрепятстваха нормалното движение на живеещите в района на новопостроените жилищни комплекси в кв. "Победа".   Около 300 души се събраха по време на акцията по демонтиране на огражденията от служители на общината, съобщи репортер на Радио Варна. Заповед за премахването на оградата, поставена от..

публикувано на 27.09.22 в 17:31

С едно училище по-малко във Варненско от тази учебна година

С 8 училища по-малко в страната започна новата учебна година. Едно от тях е Основното училище „Христо Ботев“ в село Николаевка, община Суворово. Годината е 1847-а, когато в Николаевка отваря врати първото в областта българско светско училище. Първият учител в него е поп Константин Дънов, баща на Петър Дънов. 175 години по-късно училището..

публикувано на 27.09.22 в 16:26

Експерт: Все повече от бранша започват да преосмислят туризма

Туристическият сектор в световен мащаб се е възстановил почти 60% от нивото преди пандемията. Резултатите за България са по-добри, ние сме постигнали 75% от това, което е било през 2019 година. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара. „Да преосмислим туризма“ , това е мотото, което Световната организация по туризъм към..

публикувано на 27.09.22 в 16:20

Няма да продават гори край авренското село Синдел на частен инвеститор

Горите в землището на авренското с. Синдел остават общинска собственост. На провелото се днес заседание на Общинския съвет в Аврен кметът на общината Емануил Манолов оттегли докладната си записка за приемане на инвестиционно предложение от немска фирма, която искаше да закупи 3 170 декара горски земи. Причината - в последствие фирмата се е отказала,..

обновено на 27.09.22 в 15:20

Тема с продължение: Премахват огражденията на улица "Орех" във Варна (ВИДЕО)

След протест пред община Варна започна премахването на огражденията, които ограничават достъпа до улица "Орех" в кв. "Победа" във Варна. Протестиращите, които имат закупени апартаменти в новопостроените жилищни комплекси в района, настояха да бъдат предприети незабавни действия.  Казусът продължава вече две години. За този период са водени редица дела...

публикувано на 27.09.22 в 11:26

Жители на кв. "Победа" излязоха на протест за отваряне на ул. "Орех"

Жители на новопостроените комплекси в кв. "Победа" излязоха на протест за отварянето на ул. "Орех", на която неправомерно са поставени ограждения от частна фирма, което ограничава достъпа до нея. Те настояват Община Варна да предприеме незабавно действия. Казусът продължава вече две години. За този период са водени редица дела. Административен съд- Варна..

обновено на 27.09.22 в 10:44

30 задържани във Варненско при спецакция на полицията (СНИМКИ и ВИДЕО)

30 души са задържани във Варненско при провеждането на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и търговията с гласове. Проверени са 914 души. Това каза комисар Илиян Илиев, началник Сектор "Охранителна полиция" при ОД на МВР - Варна. Акцията е започнала в 0,00 часа. Има задържани за производство и разпространение на..

публикувано на 27.09.22 в 10:38