Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архиерейска Света литургия в катедралния храм "Свето Успение Богородично"

5
Снимка: Румен Сарандев

Варненският и великопреславски митрополит Йоан отслужва тържествена Архиерейска  Света литургия в катедралния храм "Свето Успение Богородично"  в съслужение със свещеници от храма по случай Голяма Богородица. Това е и първото събитие от богатата програма за празника на Варна.

В 10.00 часа на площад "Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои и тържественото издигане на флага на Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общественият съвет към ЦИК отново призовава социологическите агенции да спазват Изборния кодекс

Общественият съвет към ЦИК се обръща към доставчиците на медийни услуги и към социологическите агенции да спазват духа и буквата на Изборния кодекс - чл. 204 и чл. 205, и да не разпространяват и публикуват данни от социологически проучвания, т.нар. екзитпол, в хода на изборния ден, преди 20 часа, под каквато и да е форма.Съгласно текстовете на..

публикувано на 06.06.24 в 06:33

Къде няма да има ток на 6 юни

Заради профилактика на съоръженията за доставка на ток, спирания ще има на няколко места във Варна и в областта. Във Варна: от 9 до 11 ч. - ул. Братя Бъгстон, ул. Кюстенджа, ул. Полк. Свещаров, ул. Тодор Димов и ул. Топра Хисар 15; от 9 до 16.30 ч.  - карето между бул. Приморски, ул. Преслав, ул, Патлейна, ул. Хан Крум, ул. Княз Александър Батенберг;..

публикувано на 06.06.24 в 06:19

Разкъсана облачност в четвъртък

Преди обяд валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъса. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад и север, който до края на деня ще се преориентира от североизток, по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за Варна..

публикувано на 06.06.24 в 05:57

Спукана стара етернитова тръба остави Морската градина без вода часове

Спукана стара етернитова тръба остави абонатите на територията на Морската градина няколко часа без вода, съобщиха от ВиК за Радио Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено навсякъде до 21 часа.

публикувано на 05.06.24 в 19:47

9,3 млн. лева изплащат на хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Помощ в размер на близо 9,3 млн. лева изплащат на хотелиери, които предоставят грижа за временна закрила на бежанци от Украйна. Министерски съвет одобри отпускането на средствата на кандидатите. В новия списък са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г. и за януари и февруари 2024..

публикувано на 05.06.24 в 19:43

Президентът Румен Радев във Варна: Ядрената енергетика остава незаменим източник

В близък и средносрочен план, докато стигнем така желаното бъдеще на нулеви въглеродни емисии, ядрената енергетика остава незаменим източник.  Тя ни два лукса и спокойствието да можем да мислим някога да постигнем такива зелени технологии, които да ни позволят да преминем и да разчитаме на нови източници на енергия. Това каза президентът Румен Радев по..

обновено на 05.06.24 в 19:20

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май. Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция..

публикувано на 05.06.24 в 18:05