Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Златни пясъци тънат в боклуци

| обновено на 16.08.22 в 15:12

Златни пясъци не са чак толкова златни към момента.


Защото покрай златото на пясъчната ивица ухае на отпадъци.


Улиците в курортния комплекс не са мити в скоро време. Кошчетата за смет преливат.

А цените на плажа са сравнително високи спрямо тези в  "Свети Свети Константин и Елена" или дори Албена, където чадърите и шезлонгите тази година са по седем лева, на Златни пясъци са с пет лева по-скъпи.


Чуйте повече от репортажа на Ваня Славова:

С подобна мръсотия никой курорт не изглежда добре. Нито е привлекателен, нито е за предпочитане.


По публикацията работи: Ваня Славова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат нова детска градина във Въглен

Изграждането на нова детска градина ще започне скоро в аксаковското село Въглен. Това разкри пред Радио Варна кметът Георги Господинов. Тя ще бъде изградена на мястото на старата сграда.  Сред основните проблеми в населеното място, чието население е около 1300 човека, остават липсата на канализация и неуредения транспорт. "Неуредиците с..

публикувано на 04.10.22 в 15:20

Жител на село Царевци: Животът тук си тече бавно, спокойно и готино

Населението в българските села се е увеличило с 200 000 души през последните две години. Само през 2021 г. броят на новорегистрираните жители там е нараснал с 108 550 души, а прогнозата е, че до края на 2022 г. още около 90 000 българи ще се преместят за постоянно в селата. Това бе съобщено на национален бизнес форум. В селата около градовете..

публикувано на 04.10.22 в 11:35

Ще се вдигне ли цената на хляба

Статистика на Евростат - европейската статистическа служба сочи, че за последните месеци, след началото на войната в Украйна, най-голямото увеличение на цените на хляба в рамките на ЕС е в страните от Централна и Източна Европа. При това България е на осмо място сред страните по поскъпване, с близо 30 на сто по-висока цена на насъщния между август..

обновено на 04.10.22 в 10:18

Лесна работа: След избори

Ето ни и нас след избори. Всъщност правим хиляди избори през живота си. Защо тези да са нещо различно? Сега няма да потъвам в мъдрост и да ви замервам с бисери. В крайна сметка всички гледахме един спектакъл, всеки забеляза каквото желаеше да забележи и повярва в това, в което искаше да вярва. Както винаги, изгревът след избори е също..

публикувано на 03.10.22 в 17:45

Защо животът в Синдел е неспокоен?

Още с влизането в село Синдел, прави впечатление надписът на табелата "Внимание! Синдел". Село Синдел е част от община Аврен и е разположено на 38 км. от Варна и на 16 км от Девня. В Синдел живее смесено население като има и много гастарбайтери в Германия, Испания и Нидерландия. Според жителите на селото престъпността там е ежедневие. Местните..

публикувано на 03.10.22 в 14:17

Политиците са рибари, а народът-рибата

В деня на изборите някои от гражданите са съсредоточени в избора на подходяща риба за неделната трапеза. Още от анкетата на Ваня Славова: Гражданите се възмущават, че внасяме тиквички от Йордания, а земята, в райската градина, в която е България, пустее. 30 и повече години в разруха. Хората масово избират по-евтината стока. Скъпи..

публикувано на 02.10.22 в 15:47
Машинно гласуване

Как се гласува с машина (ВИДЕО)

В Община Варна са образувани 407 избирателни секции. В 394 от тях ще се гласува с машини, в т.ч.: в 259 – с 1 машина, в 135 – с 2 машини. В 13 секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Това са секциите в лечебните заведения, социалните домове и местата за задържане. С хартиени бюлетини ще се гласува и ако се образуват секции за гласуване с..

обновено на 02.10.22 в 08:50